Каляри се измъкна от зоната на изпадащите с победа над Рома (видео)


FUTBOL-TV

Каляри се измъкна от зоната на изпадащите с победа над Рома (видео)

Рома допусна пореден провал в Серия А през този сезон, след като при наглед лесното си гостуване на борещия се да не изпадне от елита Каляри загуби с 2:3 и на практика се прости с надеждите си за мачове от Шампионската лига догодина. След победата Каляри задмина Беневенто и излезе от зоната на изпадащите. Тимът е 17-и с 31 точки, наравно с новака в елита, който по-рано днес загуби с 2:4 от Удинезе. В същото време Рома остава на седмото място 55 пункта.

Мачът на “Сардиня Арена" започна вихрено за домакините и още в 4-та минута Жоао Педро пусна отличен пас към Лиакогианис, който веднага засече в центъра на вратата без да остави шанс на Пау Лопес.

В 27-та минута Карлес Перес нацели страничната греда на Каляри, но веднага след това се реваншира, след като рикоширала топка се озова на пътя му и той само я чукна в мрежата за 1:1.

До почивката паритета се запази, но в 57-ата минута Каляри отново поведе. Разван Марин успя да се отскубне от защитата и с хубав удар не остави шанс на Лопес.

Седем минути по-късно Жоао Педро удвои преднината на "островитяните“. Той засече центриране на Разван Марин.

В 69-ата минута Федерико Фасио върна "вълците" в мача. Той насочи много добре топката с глава след центриране от ъглов удар на Карлес Перес и стражът Гулиелмо Викарио не успя да спаси - 3:2. Повече голове обаче не паднаха.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153