Евра: Най-голямата грешка на Юве е уволнението на Алегри


Н. Гавазов

Евра: Най-голямата грешка на Юве е уволнението на Алегри

Бившият защитник на Ювентус Патрис Евра говори за актуалното състояние на нещата в торинския клуб.

"Ювентус няма да спечели Скудето заради Интер, който измисли всичко, като покани много бивши играчи, които са играли в Торино. Антонио Конте е треньор от друга планета, а Джузепе Марота направи чудеса в Ювентус, купувайки страхотни играчи.

Пожелавам на Андреа Пирло късмет, той ми е страхотен приятел. Надявам се, че той може да остане в Ювентус възможно най-дълго, но трябва също да кажа, че уволнението на Алегри бе най-голямата грешка. Той е умен треньор и феновете го критикуваха, дори когато спечели титли и изведе клуба до финала на Шампионска лига. Мислехте, че той е човекът на Милан, но повярвайте ми, той обичаше и все още обича Ювентус.

Крахът на Суперлигата? Наистина съм разочарован от този турнир, бих искал всички фенове, настоящи и бивши играчи, коментатори и експерти да влагат една и съща енергия в борбата срещу расизма във футбола или дори повече, за да спасят нашата планета. Когато всички сме обединени, можем да постигнем велики цели, а не просто да спрем тази жестока лига", заяви Евра.

  Сподели
257