Гасперини: Аталанта иска да заеме второ място


Н. Гавазов

Гасперини: Аталанта иска да заеме второ място

Старши -треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини сподели очакванията си за мача от 33-ия кръг на италианската Серия А срещу Болоня, който ще се проведе утре, 25 април.

"Имахме два отлични мача с Ювентус и Рома, въпреки факта, че спечелихме само един. Сега искаме да заемем второ място, всичко е в нашите ръце. Казвам това, защото математически е възможно второто място. Ако ме бяха попитали за това в началото на сезона, бих казал, че няма да можем да постигнем тази цел. Преди две или три седмици бих говорил само за Лига Европа. Но ако се появи възможност, защо да не опитате?

Аталанта е в добра форма, не се съмнявам. Това ще бъде трети мач за нас от осем дни и Болоня е тежък противник. Серия А е вълнуващ турнир. Не видях отборът да губи концентрация в мача срещу Рома, просто започнахме да грешим пред вратата. Дори едно дете би могло да реализира някои положения, но във футбола се случват необясними епизоди", заяви Гасперини.

Аталанта събра 65 точки в 32 мача и е трети в класирането на италианското първенство. Клубът от Бергамо изостава с точка от втория Милан.

  Сподели
120