Интер сломи Рома в голов спектакъл на Меаца


Т. Михайлов

Интер сломи Рома в голов спектакъл на Меаца

Шампионът на Италия Интер спечели с 5:3 дербито от 24-ия кръг на Серия срещу Рома и доближи на 5 точки лидера Милан, като има и мач по-малко. Мачът на “Джузепе Меаца” се превърна в истински спектакъл като публиката остана без дъх още от самото му начало.

В 3-ата минута домакините поведоха с гол на Уесли Снайдер, който простреля Серджо с удар с левия крак от границата на наказателното поле. В 13-ата минута Фабио Симплисио изравни след центриране на Касети успоредно на голлинията. В 35-ата минута обаче Ето’о върна аванса на Интер с удар под плонжа на вратаря.

Всичко изглеждаше решено в 63-ата минута, когато Пацини бе повален от Бурдисо в наказателното поле. Нападателят, чийто гол малко по-рано бе отменен поради спорна засада се отскубна сам срещу Серджо и реферът правилно взе най-тежкото решение. От бялата точка Ето’о бе безпощаден.

В 71-ата минута резултатът набъбна до 4:1 след гол на Тияго Мота с глава от непосредствена близост. Рома обаче не се отказа. Първо в 75-ата минута Мирко Вучинич отклони един удар от фаул на Рийзе и топката излъга Сезар за 2:4. След още 6 минути се стигна до разбъркване в наказателното поле на Интер, греда и гол след добавка на Симоне Лория.

Възможността Интер да не спечели трите точки бе налице, но “нерадзурите” продължиха аристократично да изпускат невероятни положения като най-деен беше Милито, чиито удари бяха спасени по феноменален начин от Серджо. Стражът на Рома обаче колабира за пети път в 90-ата минута, когато след поредни негови блестящи намеси Камбиасо добави отблизо.

  Сподели
171