Пирло: Аниели ни даде много увереност за Суперлигата


Н. Гавазов

Пирло: Аниели ни даде много увереност за Суперлигата

Старши -треньорът на Ювентус Андреа Пирло коментира участието на "Старата дама" в новосформирания турнир - Европейската суперлига. Президентът на Ювентус Андреа Аниели се превърна в един от лидерите на новия проект.

"През последните няколко години имаше много промени. Не съм правилният човек, който да обяснява това. Нашият президент е в дебрите и той ще обясни ситуацията, както правят президентите на други клубове.

Аниели дойде в отбора тази сутрин, виждаме го почти всеки ден, той е до отбора. Той обясни същността на проекта и ни даде много увереност, но както каза, най-важното е да продължим да работим.

Суперлигата се оценява по различни начини, но не е за мен да говоря за това. Ние сме уверени в бъдещето, защото Ювентус има модерен президент, който знае как да обясни нещата по този начин. И това е точно от негова страна“, заяви Пирло.

Проектът на Европейската суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм Хотспур. Турнирът е замислен като противотежест на Шампионската лига.

  Сподели
167