Милан ще се опита да се завърне на победния път срещу Дженоа


Н. Гавазов

Милан ще се опита да се завърне на победния път срещу Дженоа

Дженоа - Милан

Дата: 6 февруари, 2011
Час: 16:00
Стадион: „Мраси" , Генуа
Съдия: Паоло Бацолени (Бергамо)

Миналата година Дженоа изглеждаше твърде заплашително на „Мараси", но през настоящата си кампания „грифоните", въпреки лятната си селекция, спечелиха само четири мача от общо 11 домакинства. Последната победа беше през миналия уикенд и триумфа над Парма с 3:1 беше първи от последните седем срещи на хората на Балардини. През седмицата обаче Дженоа загуби с 0:1 гостуването си на Фиорентина и в момента отбора се намира само на шест точки от зоната на изпадащите.

Милан през седмицата взе само една точка, завършвайки 0:0 у дома си срещу Лацио, но загубата на Наполи от Киево и равенството на Рома всъщност позволи на „росонерите" да запазят дистанцията от преследващите ги конкуренти. По такъв начин хората на Алегри продължават да водят в класирането с пет точки разлика пред втория Наполи и седем точки пред набиращия скорост Интер.

За домакините са контузени Антонели и Босели. Най-вероятно на десния край на защита ще започне Место вместо Рафиня. Срещу Фиорентина Едуардо допусна грешка, която доведе до загуба на отбора му и това вече е четвърта за сезона, но въпреки че изявите на враатаря нямат нищо общо с представянето му на световното, той отново ще започне мача. Схемата на игра е 4-4-2. Вероятен състав: Едуардо; Место, Каладзе, Дайнели, Крисчито; Конко, Милането, Куцка, Роси; Флорес, Паласио.


Срещу Лацио Милан излезе без дванадесет играчи, но сега ситуацията не е по-добра. Ван Бомел се завърна, но Легроталие излезе от строя. Пирло вече започна да тренира на ускорен режим, но все още лекарския екип не му разрешава да играе и вместо него ще видим в игра Меркел. Ето и играчите, които поради контузии отпаднаха от мача с Дженоа: Боаатенг, Дзамброта, Индзаги, Амелия, Неста, Щрасер, Амброзини, Абате, Легроталие, Пирло. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати, Бонра, Силва, Йепес, Антонини; Гатузо, Ван Бомел, Фламини; Робиньо; Касано, Ибрахимович.

За любителите на статистиката: Милан е отборът с най-добра защита в Серия А, докато Дженоа е отборът с най-лошо нападение от отборите извън зоната на изпадащите. „Грифоните" имат вече пет загуби пред собствена публика, докато „росонерите" записаха седем победи извън Милано.

Със сигурност Дженоа ще направят труден живота на Милан на „Мараси" и няма да бъде изненада, ако успее да открадне нещо. От своя страна „росонерите" ще търсят задължителното победата, след като Интер победи през седмицата Бари и застрашително се приближи до съгражданите си. Миналата година Дженоа победи тук с 1:0, но сега Милан е много по-уверен при гостуванията си и е по-вероятно, че ще успее да вземе победата.

Прогноза за: Дженоа - Милан 1:2


Коефиценти на bet365:

Дженоа: 3.75
Равен: 3.30
Милан: 2.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152