Интер и Рома ще се опитат да запазят живи надеждите за титлата


Н. Гавазов

Интер и Рома ще се опитат да запазят живи надеждите за титлата

Интер - Рома

Дата: 6 февруари, 2011
Време: 21:45
Стадион: „Джузепе Меаца", Милано
Съдия: Паоло Талявенти (Терни)

Интер срещу Рома - тези два стари съперника от борбата за титлата и Купата на Италия се срещат в дербито на 24 кръг на Серия А, където ще се опитат да запазят живи надеждите си за Скудетото. „Нерадзурите" продължават със завръщането си от ерата Бенитес, като постигнаха шест победи от седем мача под ръководството на Леонардо. След загубата с 1:3 от Удинезе европейският и световен шампион се завърна на победния път след като отстрани Наполи за Купата на Италия, а след това успя да обърне резултата срещу Палермо и от 0:2 доведе нещата до 3:2. В четвъртък „нерадзурите" гостуваха на последния в класирането Бари и въпреки победата с 3:0, тя не бе никак лесна, а и късметът беше на страната на гостите, след като съдията не видя нарушението на Киву в наказателното поле. В момента Интер е трети с 41 точки и изостава от лидера Милан със седем точки, но „нерадзурите" имат да изиграят мач повече от своя конкурент за титлата, което ги прави отново конкурентни за титлата.

Рома в последния си мач за старата година успя да победи като гост лидера Милан, а новата година започна също с победа, което даде основание на специалистите да предположат, че столичани отново ще се включат в борбата за титлата. По пътя към нея изглежда „вълците" започнаха да се задъхват, защото в последните си четири мача в Серия А постигнаха две победи, но и загубиха срещу Сампдория, а през седмицата не успяха да победят на „Олимпико" предпоследния Бреша. По такъв начин Рома се намира на шесто място в класирането и изостава от лидера Милан на цели 9 точки, което означава, че всеки друг резултат срещу Интер освен победа, ще бъде пагубен за амбициите на столичани.

Трансферната политика на Интер през януари се оказа повече от успешна и новите попълнения Пацини и Харджа подсилиха отбора. Доказателство за това е, че Пацини вкара вече три гола в два мача, а и заработи 11-метров наказателен удар, докато Харджа има на сметката си гол и асистенция. Що се отнася до това кои са контузени и наказани, срещу Рома няма да могат да играят Станкович, Марига, Лусия, Кастелаци и Самуел, които са с травми, както и наказания за четири мача Киву. Това автоматично ще прати новото попълнение - шампиона на Азия Нагатомо на левия край на защитата, а Ранокия и Кордоба ще оформят двойката централни защитници. Схема на игра: 4-3-1-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Ранокия, Кордоба, Нагатомо; Санети, Камбиасо, Мота; Снайдер, Ето'о, Пацини.


Най-неприятната новина за Раниери е, че талисманът на Рома - Франческо Тоти, поради контузия няма да може да вземе участие в мача срещу Интер. Въпреки, че никога не е печелил титлата с „вълците" ветеранът много често е успявал да вдъхнови съотборниците си в големите двубои и това, че сега няма да вземе участие в дербито е наистина загуба - за любителите на футбола и за Рома. Поради контузии отпаднаха още Писаро, Бриги и Адриано, както и наказания Мексес. Схената на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Серджио; Касети, Жуан, Бурдисо, Рийзе; Тадей, Перота, Де Роси, Симпличио; Бориело, Вучинич.

За любителите на статистиката: Най-вероятно ще станем свидетели на повече от два гола, защото последният път, когато двата отбора завършиха без да си отбележат гол беше през октомври 2003 година. Оттогава в следващите 15 мача помежду си те си отбелязаха общо 49 гола. Рома е слаб гост през този сезон и от 11 мача извън Рима има едва три победи. Интер като домакин постигна седем победи и загуби само един път.

При всички положения ни очаква поредният спектакъл. Двата отбора се познават много добре и едва ли ще се церемонят много един с друг. Според мен Интер ще се опита още в началото чрез пробиви на крайните защитници да намери пътя към вратата на Серджио, докато Рома ще насити средата на терена и с дълги подавания ще се търси начин Вучинич и Бориело да бъдат изведени на голова позиция. Трите поредни победи на Интер, фактора домакинство и слабото представяне на Рома като гост, дава предимството на страната на „нерадзурите", така че най-вероятно хората на Леонардо ще успеят да вземат трите точки. В подобни мачове обаче статистиките и моментната форма, много често нямат никакво значение. Рома успя да вземе трите точки тук срещу другия милански гранд и няма да е никаква изненада, ако и този път успее да открадне нещо. Най-разумно е да се подсигурим и с един "X", което ще бъде самоубийства и за двата отбора.


Прогноза за: Интер - Рома 2:1


Коефиценти за bet365:

Интер: 1.90
Равен: 3.40
Рома: 4.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244