Интер не загуби срещу Наполи и направи нова крачка към титлата (видео)


FUTBOL-TV

Интер не загуби срещу Наполи и направи нова крачка към титлата (видео)

Наполи и Интер завършиха 1:1 в дербито на 31-ия кръг на Серия А. На "Стадио Диего Армандо Марадона" интересните ситуации не липсваха, като в мача бяха записани няколко греди и автогол. 

След половин час игра Ромелу Лукаку получи подаване на добра позиция и стреля много силно, но ударът му срещне напречната греда. В 36-ата минута Наполи поведе. Самир Ханданович опита да пресече едно центриране в наказателното поле, но не се намеси добре и топката попадна в мрежата му. 

Отговорът на гостите бе втора греда на Лукаку. След удар от фаул на Ериксен топката се удари в белгиеца и се заби в гредата. Малко преди почивката Интер имаше нова възможност. 

В 55-ата минута Кристиан Ериксен демонстрира техниката си и се освободи от съперников защитник. Датчанинът стреля от границата на наказателното поле, като силният му удар не остави никакви шансове на вратаря на Наполи. 

Въпреки напрегнатите заключителни минути в мача и положенията, които имаха, двете единайсеторки не си отбелязаха нови голове. В 82-ата минута играчите на Наполи имаха сериозни претенции за дузпа, след като Пьотр Зиелински бе повален в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след това съдията реши да не посочи бялата точка.

Така те поделиха точките и запазват позициите си в таблицата с подреждането. След равенството Интер заема първото място в класирането със 75 точки - на девет от втория Милан. Наполи пък са пети с 60. До края на първенството остават седем кръга.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146