Мирабели: Райола караше Донарума да пише постове, аз исках да ги трие


Н. Гавазов

Мирабели: Райола караше Донарума да пише постове, аз исках да ги трие

Бившият спортен директор на Милан коментира ситуацията с изтичащия договор на Джанлуиджи Донарума.

През 2017 г. 51-годишният функционер участва пряко в преговорите за подписване на нова сделка с вратаря, които също бяха напрегнати.

"Ако Донарума не поднови договора, Милан трябва да бойкотира Райола. Не разбирам как "росонерите" са допуснали такава ситуация. Сега не е подходящият момент за преговори, абсурдно е да се водят сега.

Договорът трябваше да бъде подновен преди две години, това е основата на футбола. Милан направи сериозна грешка. Когато преподписах  с Донарума, по време на преговорите се погрижих за най-малките подробности. "

Джиджо публикуваше постове в социалните мрежи и след това ги изтри. Защо го направи? Това е просто: Райола караше Донарума да пише постове, а аз го принуждавах да ги трие. Финалната среща бе решаващият момент на преговорите. Събрахме се с Гиджо, неговото семейство и агенти. Райола се изправи и каза: "Не подписвайте, тръгваме си“. Веднага след като агентите си тръгнаха, Джиджо взе писалката и подписа договора. Но Мино го нямаше тогава.

Райола се справя добре с работата си, той вече излезе победител от подобни ситуации. Той държи нож в ръкава си. Но ако бях в Милан, щях да го притисна до стената. Бих го тласнал, като заявя, че Джиджо е недосегаем. Или ще поднови договора, или повече няма да има играчи на Мино Райола в Милан. Подобна стъпка изисква смелост, но при сегашните условия това е единственият изход. Милан трябва да бъде уважаван", заяви Мирабели.

  Сподели
425