Милан е с леко предимство пред Лацио


Н. Гавазов

Милан е с леко предимство пред Лацио

Милан - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 01.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Дамато

В средата на седмицата в Италия ще има междинен кръг и той ще стартира с двубоя Милан - Лацио. „Росонерите" спечелиха през уикенда с 2:0 като гост на Катания и то го направиха с десет човека, показвайки истинската си същност срещу един много опасен и негостоприемен домакин, какъвто е сицилианския отбор. По такъв начин Милан продължава да бъде лидер в класирането и най-важното е, че успя да запази разликата от 4 точки преднина пред Наполи и седем пред Лацио.


„Орлите", противно на предварителните прогнози се превърнаха в хит през първата част на сезона и на определен етап от първенството бяха едноличен лидер в класирането. Колебливото начало на втората част на сезона смъкна Лацио на четвърто място в класирането, но през уикенда хората на Еди Рея победиха с 2:0 Фиорентина и в момента столичани са трети в класирането с 40 точки от 22 мача.

Победата на Милан срещу Катания освен победа, донесе и две загуби в кадрово отношение за Алегри. Ван Бомел в своя дебют получи червен картон и пропуска мача, а Амброзини се контузи и ще бъде извън строя за около три седмици. Капитанът на „росонерите" се присъедини към контузените вече Боатенг, Гатузо, Пирло, Зеедорф и Щрасер. По тагъв начин, най-вероятно в халфовата линия ще видим Тиаго Силва, който ще играе между Емануилсон и Фламини. Твърде вероятно е като десен бек мача да започне Папстатопоулос, вместо Дзамброта. В нападение ще видим Ибрахимович и Робиньо, както и по-вероятно Касано, отколкото Пато. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Положението при Лацио в кадрово отношение не е по-добро от това на своя съперник. Брешчиано, Дел Неро, Мегни, Гаридо и Роки са контузени, а към тях се присъедини и Флокари, който получи травма в мача срещу Фиорентина. Наказан е Зарате. Еди Рея със сигурност ще измени схемата на игра от тази срещу Фиорентина и ще излезе с един нападател в лицето на Козак. Схема на игра 4-4-1-1.

С леко предимство в този мач са домакините. Защитите и на двата отбора претърпяха определени трансформации заради проблеми в кадрово отношение, но по-добрите голмайстори са в състава на „росонерите", които могат да направят разликата в мача. Още повече, че Лацио няма победа навън от 31 октомври и в последни те три месеца „орлите" взеха едва две точки като гости. Все пак победата за Милан ще бъде много трудна и в случай, че подценят своя противник, напълно е възможно да се стигне до изненада.

Прогноза за: Милан - Лацио 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 януари Лече - Милан 1:1 (Серия А)
20 януари Милан - Бари 3:0 (Купа на Италия)
23 януари Милан - Чезена 2:0 (Серия А)
26 януари Сампдория - Милан 1:2 (Купа на Италия)
29 януари Катаня - Милан 0:2 (Серия А)

Лацио:

09 януари Лацио - Лече 1:2 (Серия А)
16 януари Лацио - Сампдория 1:0 (Серия А)
19 януари Рома - Лацио 2:1 (Купа на Италия)
23 януари Болоня - Лацио 3:1 (Серия А)
29 януари Лацио - Фиорентина 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Лацио

137 мача
60 победи за Милан
52 равенства
25 победи за Лацио
Голова Разлика: 219:151 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.57
Равен - 3.60
Лацио - 6.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218