Анонс на 22 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 22 кръг на Серия А - срещите в неделя

Болоня - Рома

Стадион: „Ренато Дел'Ара", Болоня
Дата: 30 януари
Час: 16:00 часа
Съдия: Лука Банти

Болоня започна кампанията си като един от отборите нарочени за изпадане. На всичкото отгоре от актива на „рособлу" бяха отнети 4 точки заради неплатени данъци и заплати на играчите, през декември клубът бе продаден, но през януари новият президент обяви оставката си, когато разбра, че няма да може да вложи 7-8 милиона евро, за да осигури сезона за отбора. Напук на тази апокалиптична картина, Болоня се намира на 13-то място в класирането с 25 точки - шест повече от зоната на изпадащите и по всичко изглежда, че няма никакво намерение да се предава. Доказателство за това е победата с 3:1 миналата седмица над Лацио, което подсили надеждите, че все пак „рособлу" ще оцелеят.

Новата 2011 година започна добре за Рома - хората на Раниери спечелиха девет точки от четири мача и в момента „вълците" се намират на 4-то място в класирането, само на две точки след втория Наполи. През седмицата столичани успяха да победят като гост Ювентус в четвъртфанален мач от турнира за Купата на Италия и със сигурност пристигат с добро самочувствие на „Дал'Ара".

За домакините отпадат Рамирес, който е контузен, както и наказаните Портанова, Морас и Хименес. Схемата на игра ще бъде 4-1-4-1, с Ди Вайо като самотен нападател.

Писаро и Адриано са контузени от гостите и пропускат мача. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Тоти и Бориело начело на атаката.

Очертава се много интересен мач. От една страна ще видим един от лидерите в класирането, който обаче ще има за свой съперник един много силен домакин, който успя да унищожи Лацио през миналата седмица. Можем да станем свидетели на всякакъв резултат, включително и Болоня да се поздрави отново с победата.

Прогноза за: Болоня - Рома 1:1


Коефиценти от bet 365:

Болоня: 4.50
Равен: 3.30
Парма: 1.85

 

 

Дженоа - Парма

Стадион: „Комунале Луиджи", Генуа
Дата: 30 януари
Час: 16:00 часа
Съдия: Пиерпаоли


Дженоа постигна само една победа в последните си осем мача, а миналия уикенд „грифоните" завършиха 0:0 срещу десет човека от Киево и въпреки, че владееха 61 % от топката, успяха да отправят само два удара към вратата на съперника си. Лошата форма на генуезци смъкна тима на 15 -то място в класирането с 24 точки, а от един от най-стабилните домакини през миналия сезон, в момента Дженоа са с най-лоши показатели у дома си след тима на Бари.

Парма започна година със зашеметяваща победа 4:1 като гост на Ювентус и мнозина предположиха, че „дуковете" ще тръгнат нагоре, но последвалите две загуби от Бреша и Каляри върнаха тима обратно надолу. Все пак. През миналия уикенд Парма успя да победи Катания с 2:0 и в момента отборът се намира на 12-то място с 25 точки. Една загуба обаче ще приближи хората на Паскуале Марино към зоната на изпадащите и отново ще създаде напрежение в тима.

За домакините отпадат контузените Антонели и Халениус. Схемата на игра ще бъде 4-3-3.

Парма е без контузения Писано, както и наказаните Жакардо и Паци. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, а не е изключено и 4-3-1-2. Най-вероятно Божинов ще започне като титуляр заедно с Креспо и Мороне.

Въпреки лошата си форма, лек фаворит в мача е Дженоа. „Грифоните" обаче трябва да внимават много за контраатаките на своите противници, които вече изненадаха неприятно Ювентус. Ако домакините не успят да победят в този мач, това ще бъде най-лошата серия за Дженоа в последните четири години на Серия А. Най-разумно е да се използват знаците „1" и "X".

Прогноза за: Дженоа - Парма 1:0

Коефиценти от bet 365:

Дженоа: 1.90
Равен: 3.25
Парма: 4.33

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177