Саморано: Лукаку играе на нивото на Левндовски и Холанд


Н. Гавазов

Саморано: Лукаку играе на нивото на Левндовски и Холанд

Бившият играч на Интер Иван Саморано говори за нивото на игра на нападателя на "нерадзурите"  Ромелу Лукаку. Белгиецът, с 18 попадения е втори в списъка с реализаторите в  Серия А.

"Лукаку не ме изненадва. Той е един от най-добрите в света. Що се отнася до чистите нападатели, само Левандовски и Холанд са на негово ниво.

Алексис Санчес най-накрая достигна най-добрата си форма. Ако е добре, не може да бъде спрян. Срамно е, че той е просто алтернатива на Лукаку и Лаутаро Мартинес, а не първи избор. Но все пак ми е трудно да посоча друг европейски отбор с трима толкова силни нападатели. Дори Барселона, Реал или Ювентус не могат да се изправят срещу Интер. Като бивш нападател бих искал и тримата да играят  заедно, но това зависи от мача и от съперника", заяви Саморано.

Саморано изрази и отношението си към старши -треньора на Интер Антонио Конте: "Не ми трябва треньор-фен на отбора, а професионалист: такъв, който може да изтръгне максимума от състава си. Антонио е абсолютен работохолик. Дали е спечелил много в Ювентус и дали той е техният символ, не ме интересува. Неговата мисия е да върне Скудето в Милано".

  Сподели
259