Трудни минути очакват Сампдория срещу Наполи


Н. Гавазов

Трудни минути очакват Сампдория срещу Наполи

Наполи - Сампдория
Стадион: "Сао Пауло", Неапол
Дата: 30.01.2011
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки


В средата на седмицата Наполи изигра тежък мач от четвъртфиналите за Купата на Италия и успя да се противопостави успешно на европейския и световен шампион Интер, но при дузпите Лавеци пропусна решаващия удар и по този начин „партенопеите" отпаднаха от турнира. Борбата ще бъде на един фронт, а възможността Наполи да спечели третата титла в своята история е голяма, като се има предвид, че разликата с лидера Милан е седем точки. Тимът от Неапол победи като гост с 2:0 Бреша и това е трети пореден мач в Серия А без загуба, което ще даде на хората на Мадзари нужната увереност преди сблъсъка със Сампдория.

Гостите от Генуа също отпаднаха на четвъртфинал за Купата на Италия, след загуба 1:2 у дома си от Милан, което също означава, че „моряците" ще продължат борбата само на един фронт. Хората на Ди Карло се намират на 9-то място в класирането с актив от 27 точки и е нереалистично да се мисли, че отборът има възможност да атакува местата в Шампионска лига или Лига Европа. Тимът бе напуснат от Касано и Пацини, а идването на Македа и Макароне, едва ли би помогнало кой знае колко в опитите на „моряците" за влизане в Топ 6.

Домакините почти нямат кадрови проблеми и с изключение на Грава и Витале, които лекуват дългосрочни контузии, всички останали футболисти са налице. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампагнаро, Канаваро, Ароника; Маджио, Гаргано, Йебда, Сунига; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Гостите пристигат с един куп кадрови проблеми - контузени са Семиоли, Касталдело, Лучини, Поци и Качиаторе. В средата на терена най-вероятно ще започне Тисоне вместо Поли, който все още не се е възстановил напълно от контузията си. Атаката ще се води от Македа и Макароне, а Биябияни ще започне мача от пейката. В центъра на защитата пък Ди Карло е принуден да импровизира с Волта - Акарди. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Курчи; Заури, Волта, Акарди, Циглер; Манини, Тисоне, Паломбо, Губерти; Макароне, Македа.

За любителите на статистиката: Наполи е непобеден от Сампдория от 19 април 1998 година. Последният път, когато „моряците" си тръгнаха с точка оттук бе на 5 октомври 2002 година. Миналата година Наполи победи с 1:0 своя съперник. Повече от половината от попаденията си Наполи вкарва след 70-та минута. Само три гола е отбелязала Сампдория през първото полувреме в настоящата си кампания.

Наполи излиза като фаворит в тази среща. Освен това, „партенопеите" се представят страхотно у дома си и едва ли ще пропуснат възможността да запишат пред своя публика една много важна победа, която би ги оставила в борбата за титлата. Колебливото представяне на Сампдория и кадровите проблеми със сигурност ще направят живота на гостите на „Сан Паоло" труден.


Прогноза за: Наполи - Сампдория 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

09 януари Наполи - Сампдория 3:0 (Серия А)
15 януари Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)
18 януари Наполи - Болоня 2:1 (Купа на Италия)
23 януари Бари - Наполи 0:2 (Серия А)
26 януари Наполи - Интер 0:0 - 4:5 сл. дузпи (Купа на Италия)

Сампдория:

09 януари Сампдория - Рома 2:1 (Серия А)
16 януари Лацио - Сампдория 1:0 (Серия А)
19 януари Сампдория - Удинезе 2:2 - 5:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
23 януари Сампдория - Ювентус 0:0 (Серия А)
26 януари Сампдория - Милан 1:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Наполи - Сампдория

103 мача
32 победи за Наполи
38 равенства
33 победи за Сампдория
Голова Разлика: 125:113 за Сампдория


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.53
Равен - 3.80
Сампдория - 6.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131