Интер - Палермо: Трудна победа за домакините


Н. Гавазов

Интер - Палермо: Трудна победа за домакините

Интер - Палермо
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 30.01.2011
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

След смяната на Бенитес с Леонардо, европейският и световен шампион започна годината с четири поредни победи в Серия А - нещо, което не се беше случвало през настоящата кампания, но миналия уикенд Удинезе свали на земята „нерадзурите", побеждавайки ги с 3:1 на „Олимпико Фриули", въпреки че гостите поведоха в резултата преди това. През седмицата Интер се върна на победния си път, класирайки се за полуфиналите в турнира за Купата на Италия, въпреки че хората на Леонардо не успяха да намерят 120 минути пътя към вратата на Наполи и се стигна до рулетката на дузпите, където късметът бе на страната на шампиона. В момента шампионите се намират на 5-то място в класирането с 35 точки от 20 мача и все още не можем да твърдим, че се намират извън борбата за титлата, въпреки изоставането с 9 точки от лидера Милан.

Палермо е един сериозен съперник и въпреки, че в момента е извън Топ 6 в Серия А, той е само на точка от Ювентус и на четири от третия Рома в класирането. Отборът играе силно у дома си, но ако иска да постигне по-големи неща, „росанеро" ще трябва да подобри представянето си извън „Барбера". През седмицата хората на Роси успяха след изпълнение на дузпи да отстранят Парма в турнира за Купата на Италия и по този начин продължават борбата си на два фронта.

Интер излиза за срещата с цял куп проблеми в кадрово отношение. Контузени са Снайдер, Самуел, Станкович, Кордоба и Марига. Освен това, за една среща е наказан заради натрупани жълти картони Киву. Не е съвсем ясно дали Милито се възстанови напълно и ще започне ли срещата. По такъв начин, на левия фланг на защитата най-вероятно ще започне Сантон, а в нападение е твърде вероятно Пацини да направи своя дебют за шампионите. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Кастелаци; Майкон, Лусио, Ранокия, Сантон; Санети, Камбиасо, Тиаго Мота; Пандев; Ето'о, Пацини.

Палермо пристига без контузените Хернандес, Пинила и Гоян, както и дискавлифицирания до април Карозиери. След продажбата на Макароне, „росанеро" останаха само с един нападател в лицето на Миколи и именно с него ще започне Делио Роси мача. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Миглиячио, Бачинови, Ночерино; Личии, Пасторе; Миколи.

За любителите на статистиката: Палермо допуска навън средно по 1.6 гола, а вкарва 1.3. Интер бележи у дома си средно по 2.3 гола, а допуска по 1. „Нерадзурите" имат само една загуба у дома си, докато „росанеро" записаха пет загуби като гости. И двата отбора вкарват повече голове през второто полувреме.

Ще бъде интересно да видим как нападателите на Интер ще се справят със твърдата и безкомпромисна защита на Палермо. Фаворит в мача са „нерадзурите", но гостите са един много опасен тим, който умело използва в нападение крайните си защитници, а контраатаките на отбора създават винаги напрежение в противника. Все пак, факторът домакинство е един плюс за Интер, който предполагам, че ще успее да достигне до победата, макар и много трудно.

 

Прогноза за: Интер - Палермо 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

12 януари Интер - Дженоа 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Интер - Болоня 4:1 (Серия А)
19 януари Интер - Чезена 3:2 (Серия А)
23 януари Удинезе - Интер 3:1 (Серия А)
26 януари Наполи - Интер 0:0 - 4:5 сл. дузпи (Купа на Италия)

Палермо:

09 януари Киево - Палермо 0:0 (Серия А)
12 януари Палермо - Киево 1:0 (Купа на Италия)
16 януари Каляри - Палермо 3:1 (Серия А)
22 януари Палермо - Бреша 1:0 (Серия А)
25 януари Палермо - Парма 0:0 - 5:4 сл. дузпи (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Интер - Палермо

47 мача
25 победи за Интер
18 равенства
4 победи за Палермо
Голова Разлика: 96:41 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.66
Равен - 3.50
Палермо - 5.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200