Анонс на 22 кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 22 кръг на Серия А - срещите в събота

Лацио - Фиорентина

Дата: 29 януари
Време: 19:00 часа
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Де Марко

След като Лацио изненадващо се превърна в хит през първата част от сезона и на определен етап от първенството дори беше едноличен лидер в класирането, от началото на новата година „орлите" имат само една победа и записаха три загуби във всички турнири. Закономерно, хората на Еди Рея се смъкнаха на 4-то място в класирането с 37 точки и в момента по-скоро се намират в борба за удържане на заеманата позиция, отколко да мислят за нещо повече.

Фиорентина през по-голямата част от сезона се намираше малко над зоната на изпадащите и причината за това бе слабата форма на играчите. Очевидно е обаче, че Саниша Михайлович успя по някакъв начин да стабилизира тима и през този месец „виолетовите" постигнаха победа и три ремита в четирите си мача и с 25 точки се намират на 11-то място в класирането.

Домакините са без контузените Брешчиано, Дел Неро, Мегни, Гаридо и Роки, както и наказаните Диас и Зарате. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като на върха на атаката все още не е ясно кой ще предпочет Рея - Косач или Ернанес. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Диакат, Биава, Раду; Гонзалес, Броки, Ледесма, Маури; Косач, Флокари

Контузени от Фиорентина са Варгас, Натали, Йоветич и Фрей. От групата отпадна и наказаният Паскуал. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. Вероятен състав: Боруц; Де Силвестри, Гамберини, Кролдруп, Гулан; Донадел, Д'Агостино, Монтоливо; Сантана, Джилардино, Ляич.

Фиорентина все още няма победа извън Флоренция и в това отношение се очертава като един от най-слабите гости в Серия А. Но Михайлович точно срещу Лацио трябва да докаже думите си, че отборът му играе по-успешно срещу противници, които използват офанзивен футбол. Миналата година срещата между двата отбора завърши тук 1:1. Въпреки някои проблеми, домакините си остават фаворити и ще е съвсем нормално, ако победят. Равенството също не бива да се изключва и ако"виолетовите" играят по начин, по който го направиха срещу Наполи, спокойно ще си тръгнат с точката.

Коефиценти от bet365:

Лацио: 2.10
Равен: 3.10
Фиорентина: 3.75


Прогноза за: Лацио - Фиорентина 1:1

Катания - Милан

Дата: 29 януари
Време: 21:45 часа
Стадион: „Анджело Масимо", Катания
Съдия: Тиалявенто


Катания попадна в серия от четири мача, в които постигна само една точка и в момента се намира на 16-то място в класирането - само три точки над зоната на изпадащите. Отборът воден от Диего Симеоне се нуждае отчаяно от победа, за да продължи борбата си за оцеляване в италианския елит. В кампанията си на домашна сцена „росазурите" се представят добре и допуснаха само две загуби, като успяват да бележат голове във почти всеки мач.

От началото на година Милан записа две равенства и две победи в четирите си мача в Серия А, но въпреки непостоянството си, „росонерите" продължават да се намират на четири точки пред втория Наполи и на шест пред Рома. През седмицата Милан победи като гост Сампдория с 2:1 в турнира за купата на Италия и със сигурност хората на Алегри ще потърсят победата и при гостуването си в Сицилия.


За домакините отпадат контузените Биаджианти, Потенца, Лиама, Иско, Алварес и Белучи. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Андухар; Аугустин, Силвестре, Споли, Капуано; Ледесма, Карбони, Скиача; Ричиути; Маскара, Лопес.

Милан е без контузените Боатенг, Дзамброта, Индзаги, Амелия, Пирло, Янкуловски, Неста, Гатузо, Фламини, Щрасер и Абате. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Одо, Силва, Йепес, Антонини; Ван Бомел, Амброзини, Емануелсон; Робиньо; Пато, Ибрахимович.

Очевидно е, че фаворитът в тази среща е Милан, но Катания е отбор, който у дома си може да създаде големи главоболия на именития си съперник. Очевидно е, че сицилианци ще използват атакуващ стил на игра и ще търсят слабите места в отбраната на своя противник. Миналата година „росонерите" победиха тук с 2:0, като головете паднаха в допълнителното време на мача. Едва ли този път домакините ще си позволят да се разсеят и със сигурност ще се опитат да вземат реванш и по такъв начин, равенството е напълно вероятно.


Коефиценти от bet365:

Катания: 4.75
Равен: 3.30
Милан: 1.80


Прогноза за: Катания - Милан 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216