Интер не е забавял плащанията за Лукаку


Н. Гавазов

 Интер не е забавял плащанията за Лукаку

Журналистът на La Repubblica Франко Вани опроверга информацията, че Интер е забавил изплащането на бонуса на Манчестър Юнайтед за трансфера на белгийския нападател Ромелу Лукаку.

"Интер дължеше на Манчестър Юнайтед 1.9 милиона евро като бонус през миналия сезон. Поради пандемията условията за плащане бяха преразгледани – плащането бе преместено за юли 2021 г. Интер вече плати този бонус през януари. Отношенията между клубовете са добри", заяви Вани.

По-рано се появи информация, че "нерадзурите" дължат на "червените дяволи"  5 милиона евро бонуси за Лукаку и по споразумение на страните, ако италианският клуб не плати едно от плащанията навреме, той трябва да плати цялата останала сума от трансфера. В момента Интер е платил за прехода на Лукаку само 24 милиона евро от  нужните 74 милиона евро.

Според източници,  ръководството на Манчестър Юнайтед има право да поиска играчи на Интер като компенсация. Нападателят Лаутаро Мартинес и защитникът Милан Шкриняр  бяха посочени като  кандидати за такъв трансфер.

  Сподели
250