Пирло: Ювентус ще се бори с Интер до самия край


Н. Гавазов

Пирло: Ювентус ще се бори с Интер до самия край

Старши -треньорът на Ювентус Андреа Пирло коментира резултата от мача от 25-ия кръг на италианското първенство, в който неговите играчи уверено победиха Ла Специя (3: 0).

"Бавният старт е повече физическа, отколкото психологическа умора, което може да се случи, когато имате на разположение много игри с един и същи състав. Опитахме се да контролираме играта, а след това, когато излязоха свежите играчи, Ювентус стана по-остър и успя да се възползва максимално от шансовете си.

Важно бе да се придвижим напред от полузащитата и да атакуваме повече от свободните зони. Стремим се да създадем ситуации "един на един“ по фланговете и след това да пращаме топката в наказателното поле, където има играчи, които да нанасят удари. Понякога са крила, а понякога са крайни защитници.

Преследването на  Интер? Разликата  е само в точките, които ни разделят. Знаем, че ще бъде дълго преследване, Интер играе заедно от две години, имат добре развит подход, а ние току-що започнахме началото на пътуването. Все още възнамеряваме да се бием до самия край", заяви Пирло.

  Сподели
158