Гравина: Има правила


Н. Гавазов

Гравина: Има правила

Президентът на Федерацията на Италия Габриеле Гравина смята, че ситуацията около мача Лацио - Торино напълно повтаря събитията от мача от 3-ия кръг на Ювентус - Наполи и може да бъде решена по подобен начин.

"Има правила за провеждане на състезания в съответствие със спортния принцип. Здравето обаче е преди всичко. Далеч съм от това да съветвам ръководството на лигата, но ако здравните власти вземат такова решение, значи ситуацията го изисква.

Сигурен съм, че ще бъде взето правилното решение, но е ясно, че мачът не може да се играе навреме поради забраната на здравните власти, такъв случай вече имаше", заяви Гравина.

Здравните власти на Пиемонт забраниха на "биковете"  да летят за Рим за мача с Лацио. Осем играчи на Торино са заразени с коронавирус и бяха поставени под карантина, но Серия А реши да проведе мача, записвайки техническа загуба на Торино за неявяване.  

Интересното е, че в подобна ситуация попадна и мачът от 3-ия кръг на Ювентус - Наполи, който  в крайна сметка бе отложен за 17 март.

  Сподели
204