Интер на полуфинал след драма с дузпи срещу Наполи


Т. Михайлов

Интер на полуфинал след драма с дузпи срещу Наполи

Интер се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Италия след успех над Наполи на “Сан Паоло” с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията голове не паднаха, но пропуск на звездата на неаполитанците Езекил Лавеци даде шанс на “нерадзурите” да защитават трофея си.

През първата част положенията пред двете врати се брояха на пръсти, но пък домакините стигнаха до гол, който бе отменен поради засада. Интер отвърна с два добри удара на Станкович, а в края на полувремето Камбиасо удари напречната греда след хубав удар от воле.

Втората част също не предложи много емоции чак до 84-ата минута, когато Хамшик на два пъти бе надигран от вратаря Лука Кастелаци. В началото на първото продължение играчите на Наполи поискаха дузпа за игра с ръка на Лусио, но такава не бе отсъдена.

В крайна сметка се стигна до рулетката на дузпите, при която нервите на Лавеци не издържаха и аржентинецът не уцели вратата. Шампионите от своя страна бяха безпогрешни и в полуфинала ще срещнат победителя от двойката Ювентус и Рома, които играят утре.

Наполи – Интер 0:0 (4:5 след дузпи)

Наполи:

Единсон Кавани - точен
Марек Хамшик - точен
Езикел Лавеци - пропуска
Камило Зунига - точен
Хасан Йебда - точен


Интер:

Самуел Ето'о - точен
Естебан Камбиасо - точен
Горан Пандев - точен
Тиаго Мотта - точен
Кристиан Киву - точен

  Сподели
142