Рома се провали срещу Беневенто, Аталанта би Наполи за едно полувреме


FUTBOL-TV

Рома се провали срещу Беневенто, Аталанта би Наполи за едно полувреме

Беневенто удържа равенство 0:0 срещу Рома в мач от 23-ия кръг на италианското футболно първенство и задържа "вълците" далеч от лидерите в класирането. Те са трети с 44 точки и пет по-малко от втория Милан.

В началото на първото полувреме Беневенто стигна до гол чрез Джанлука Лападула, но попадението бе отменено заради засада. 

Големият проблем за Беневенто настъпи в 57-ата минута, след като Камил Глик беше изгонен за втори жълт картон. Това остави новаците с човек по-малко и осезаемо даде инициативата на гостуващия тим.

В края мачът стана доста изнервен. В продълженията нервите на треньора на Беневенто Филипо Индзаги не издържаха и той бе изгонен от съдията заради невъздържаното си поведение. В 96-ата минута Рома получи право да изпълни дузпа за нарушение на Дам Фулон в наказателното поле. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, като след това главният арбитър промени решението си и отмени изпълнението на наказателния удар. Така до гол не се стигна.

В друг интересен мач от кръга Аталанта надви Наполи в зрелищен мач с 4:2. Всичките шест попадения паднаха през второто полувреме, когато бергамаските показаха, че повече искат трите точки. Домакините останаха без своя наставник Джан Пиеро Гасперини в 26-ата минута, когато треньорът бе изгонен от тъчлинията.

Дуван Сапата наказа бившите си работодатели от Неапол с откриващо попадение в 52-ата минута. Паритетът обаче бързо бе възстановен шест минути след това, когато Жиелински намали чрез решаващите действия на Матео Политано.

В 64-ата минута Робин Госенс вкара за 2:1. В 71-ата минута Аталанта вкара трети гол. Попадението реализира Луис Муриел, който от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Алекс Мерет. Наполи успя да се върне в мача в 76-ата минута, след като Робин Госенс си вкара автогол. Малко по-късно домакините отбелязаха четвърто попадение. Кристиан Ромеро надскочи бранителите на неаполитанците и с глава прати топката в мрежата на гостите и оформи крайното 4:2.

Благодарение на победата Аталанта събра 43 точки и се намира на четвърто място в класирането. Наполи пък са седми с 40.

  Сподели
138