Милан ще потърси отмъщението срещу Чезена


Н. Гавазов

Милан ще потърси отмъщението срещу Чезена

Милан - Чезена
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 23.01.2011
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Милан се окичи с короната през зимата, но в последните си два мача от началото на новата година, „росонерите" постигнаха две равенства - едното срещу Удинезе (4:4) в мач, който се превърна в истински голов трилър и само голът на Ибрахимович в 90-та минута спаси миланци от загуба. Второто равенство бе постигнато срещу аутсайдера Лече и по този начин с лека ръка бяха пропилени четири точки. „Няма място за паника. Всеки отбор минава през подобни периоди", заяви Алегри. Милан продължава да е едноличен лидер, но разликата с втория вече не изглежда толкова внушителна, както в края на декември.

Чезена е отборът, който причини едно от най-големите унижения на Милан през настоящия сезон - във втория кръг на Серия А, „морските кончета" победиха „росонерите" с 2:0 и със сигурност това ще се помни дълго от феновете на този отбор. Чезена завърши годината с победа и започна също с победа - като гост на своя пряк конкурент за оставане в елита отборът на Бреша. Миналата седмица обаче „морските кончета" загубиха от Рома с автогол на Пелегрино в последната минута на срещата. В момента отборът се намита 17-то място в класирането с 19 точки и само по-добрата голова разлика от Лече поставя Чезена над чертата.

Боатенг, Дзамброта, Индзаги, Амелия, Пирло, Янкуловски и Зеедорф са контузени и отпадат за мача. Тоаго Силва имаше стомашни през седмицата и не игра в мача за Купата, но според Алегри защитникът е напълно възстановен и ще заеме мястото си в центъра на отбраната. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Амброзини, Фламини, Робиньо; Пато, Ибрахимович.

За Чезена отпадат контузените Лауро, Фатик, Хименес и Нагатомо. Наказан за един мач е Джиачерини. По такъв начин, в центъра на защитата е по-вероятно да застане Фон Берген, отколкото Беналун, Касетра в средата на терена, вместо Саммарко, а на левия фланг на атаката Малонга вместо Будан.

Победата за Милан изглежда най-вероятна. Тук предполагам, че разликата в мача ще направи Ибрахимович, който винаги има с какво да изненада съперника, дори отборът му да играе зле. Още повече, че Златан направи своя дебют с екипа на Милан именно срещу Чезена и има причини да търси отмъщението. Но „росонерите" имат истинска бомба в ръцете си и, ако оставят противника си да разиграва спокойно и особено да вкара първи гол, живота на домакините ще бъде наистина труден.

Прогноза за: Милан - Чезена 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

02 януари Ал Ахли - Милан 1:2 (Приятелски мач)
06 януари Каляри - Милан 0:1 (Серия А)
09 януари Милан - Удинезе 4:4 (Серия А)
16 януари Лече - Милан 1:1 (Серия А)
20 януари Милан - Бари 3:0 (Купа на Италия)

Чезена:

18 декември Чезена - Каляри 1:0 (Серия А)
06 януари Бреша - Чезена 1:2 (Серия А)
09 януари Чезена - Дженоа 0:0 (Серия А)
16 януари Чезена - Рома 0:1 (Серия А)
23 януари Интер - Чезена 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Чезена

19 мача
11 победи за Милан
3 равенства
5 победи за Чезена
Голова Разлика: 25:10 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.20
Равен - 6.00
Чезена - 15.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135