Ювентус удари Интер в първия полуфинал (видео)


FUTBOL-TV

Ювентус удари Интер в първия полуфинал (видео)

Ювентус спечели с 2:1 при визитата си на Интер в първия полуфинален двубой за Купата на Италия и взе аванс преди реванша в Торино на 9 февруари. Легендарният вратар на "старата госпожа“ Джанлуиджи Буфон за пореден път влезе в историята. Навършилият наскоро 43 години страж изигра мач №1100 в професионалния футбол - 679 срещи за Ювентус и 176 за националния тим на Италия.

Интер поведе в 10-ата минута, още с първата си интересна атака. Алексис Санчес демонстрира непримиримост и се пребори за топката в половината на Юве. Чилиецът реши да комбинира с Николо Барела, който пласира паса си около дузпата. Там Лаутаро Мартинес изпревари своя персонален пазач Де Лихт и с плътен шут по земя матира Буфон, въпреки намесата на италианския ветеран.

Четвърт час по-късно срещу тях бе отсъдена дузпа, дошла след намесата на ВАР. Сигналът бе за фаул на Ашли Йънг срещу Хуан Куадрадо, а съдията изгледа повторение на ситуацията и даде дузпа, която Кристиано Роналдо реализира по безапелационен начин за 1:1.

Юве даже скоро след това излезе напред. В 35-ата Алесандро Бастони и Самир Ханданович не се разбраха пред наказателното поле, което позволи на Роналдо да отнеме топката и да я насочи в опразнената врата. 

След почивката има още положения и пред двете врати, но до нов гол не се стигна, като вина за това имаше Джиджи Буфон, направил пореден добър мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
113