И без Роналдо - Юве нямаше проблеми със СПАЛ (видео)


FUTBOL-TV

И без Роналдо - Юве нямаше проблеми със СПАЛ (видео)

Ювентус победи категорично с 4:0 единствения останал представител на Серия Б в Купата на Италия СПАЛ и се класира за 1/2-финалите на турнира. Андреа Пирло заложи на експериментален състав с повече резервни футболисти, като Кристиано Роналдо дори не беше извикан за мача.

Юве стартира вихрено и поведе още в 16-ата минута, когато Алваро Мората беше точен от дузпа, която бе отсъдена след преразглеждане с ВАР за нарушение срещу Рабио. В 35-ата минута торинци отбелязаха второ попадение. Негов автор стана Джанлука Фработа, който се разписа след добро подаване в наказателното поле. В края на първата част играчите на СПАЛ имаха претенции за дузпа, но реферът прецени, че такава няма. 

В 72-ата минута резервата Матиа Валоти шутира от границата на наказателното поле, но в ръцете на Буфон.  Шест минути след това резултатът стана класически. Резервата Ненад Томович сбърка пред наказателното си поле, което позволи на Федерико Киеза да открадне топката, след което изведе в наказателното поле Кулушевски, а шведът, останал сам срещу Бериша, не срещна проблеми и реализира - 3:0.  

До края "Старата госпожа" имаше още няколко ситуации за гол, а Феде Киеза беше достатъчно търпелив, за да се разпише, макар и в 94-ата минута,

Ветеранът Джиджи Буфон получи шанс да бъде титуляр за Юве в турнирния двубой и съумя да запази мрежата си суха.

В спор за място на финала, Ювентус ще се изправи срещу Интер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133