Раниери: Секретът за победата? Всичко е случайно


Н. Гавазов

Раниери: Секретът за победата? Всичко е случайно

Старши-треньорът на Рома Клаудио Раниери коментира победата на своя отбор над Лацио с 2:1 на 1/8 финала за Купата на Италия. Както е известно, с голове на Бориело от дузпа и на Симпличио в 77-та минута, „вълците" изхвърлиха от турнира градския си съперник и на четвъртфинала ще имат за съперник тима на Ювентус.

„Второто полувреме бе много добро за нас и нега да отбележа, че през първата част Лацио стоеше по-добре на терена. Защо оставих Менес и Вучинич на скамейката? Защото аз исках да спечеля този мач и за това ги пуснах през втората част. Това е тактика - можеше да има добавено време, дузпи и това наложи моето решение. Отборът не показва хубав футбол както при Земан? А колко дербита е спечелил Земан?", заяви за Sky Italiа Раниери.

„Секретът ми за победите в дербитата? Няма никакъв секрет. Всичко е въпрос на случайност. Това са особени мачове - целият град е на стадиона. Що се отнася до камъните по автобуса на Лацио - аз отидох да посетя ранения им треньор и да се извиня за поведението на феновете. Рея е казал, че те са играли по-добре? Да, имаха възможности за гол, но аз мисля, че той ще се съгласи с мен, че би предпочел да играе лошо отбора му, но да победи", завършва наставника на Рома.

 

  Сподели
215