Аталанта изхвърли Лацио и продължава напред за Купата (видео)


FUTBOL-TV

Аталанта изхвърли Лацио и продължава напред за Купата (видео)

Аталанта постигна впечатляваща победа над Лацио с 3:2 като домакин в двубой от 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия. Бергамаските успяха да обърнат "орлите" с човек по-малко на терена.

След само 7 минути игра Аталанта откри резултата след попадение на Берат Джимсити. 10 минути по-късно обаче Лацио изравни, след като Франческо Ачерби намери Ведат Муриджи, а той се разписа - 1:1. Столичани дори стигнаха до обрата в 34-ата минута, когато Ачерби на свой ред вкара гол.

Прединаната на "римляните" се съхрани само три минути, преди Руслан Малиновский отново да върне равенството, възползвайки се от асистенция на Луис Муриел. В началото на втората част Аталанта остана с човек по-малко на терена, лсед като Хосе Паломино получи директен червен картон.

Въпреки това, само четири минути по-късно, бергамаските вкараха трето попадение и отново обърнаха развоя на срещата. Кристиан Ромоеро подаде към Алексей Миранчук, който прати кълбото в мрежата. В средата на полувремето Аталанта дори имаше златен шанс да затвори мача, но Сапата пропусна да се разпише от дузпа. Въпреки това до края до нов гол не се стигна и така Лацио се сбогува с участието си в надпреварата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
159