Интер удари Милан в едно страхотно дерби (видео)


FUTBOL-TV

Интер удари Милан в едно страхотно дерби (видео)

Интер постигна драматична победа с 2:1 над Милан в Дерби дела Мадонина от четвъртфиналите за Купата на Италия.

Играчите на Антонио Конте направиха пълен обрат и с победен гол на Кристиан Ериксен в 97-ата минута и по този начин отстраниха градския съперник от турнира. Лидерът на Милан Златан Ибрахимович пък се превърна от герой в грешник, след като първо откри резултата, а после беше изгонен, а с човек по-малко "росонерите" не успяха да удържат поне до продължения.

"Росонерите“ започнаха по-добре и в началните минути пропуски направиха Рафаел Леао и Златан Ибрахимович, а в 20-ата минута треньорът им Стефано Пиоли трябваше да направи принудителна смяна. Симон Кяер се контузи и бе заменен от новото попълнение Фикайо Томори, привлечен от Челси под наем до края на сезона.

В 31-ата символичните домакини не успяха да изчистят топката при изпълнение на фаул и така тя попадна в Ибрахимович, чийто шут по земя първо срещна страничната греда, а след това се оплете в мрежата на Самир Ханданович.

Малко преди края на полувремето, звездите на двата тима Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович влязоха в спор като дори се стигна до физически сблъсък.

През втората част драмата бе пълна. В 58-ата минута Златан Ибрахимович бе изгонен за нарушение срещу Коларов и получи втори жълт картон.

В 71-ата минута Интер получи право да изпълни дузпа след нарушение срешу Барела. Лукаку застана зад бялата точка и не сгреши за 1:1.

Малко след това главният съдия Паоло Валери получи мускулна контузия исе наложи той да бъде заменен от четвъртия рефер Кифи, а играта бе прекъсната за около пет минути. 

Новият рефер даде 10 минути добавено време. В 97-ата минута на двубоя  Кристиян Ериксен изпълни брилянтен пряк свободен удар вкара за крайното 2:1 в полза на Интер.

На полуфиналите Интер ще играе срещу Ювентус или СПАЛ.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97