Аталанта удари три шамара по шампионските амбиции на Милан (видео)


В. Мухарски

Аталанта удари три шамара по шампионските амбиции на Милан (видео)

Устременият към титлата Милан записа втора загуба за сезона. След като преди малко повече от две седмици шампионът Ювентус нанесе първото поражение на "росонерите" през кампанията на "Сан Сиро", сега те отново направиха грешна стъпка у дома - 0:3 срещу Аталанта.

Малко успокоение за тима на Стефано Пиоли е, че градският съперник и преследвач Интер също се издъни, записвайки нулево равенство като гост на Удинезе.

В 26-ата минута Госенс центрира в наказателното поле, а там Ромеро съумя да изпревари Калулу и с глава прати топката между краката на стража на Милан – 0:1.

5 минути след почивката Йосип Иличич бе повален от Кесие в пеналтерията на домакините и съдията посочи бялата точка. Словенецът се нагърби с изпълнението и удвои аванса на своя тим, пращайки топката под плонжа на Донарума.

В 77-ата минута Сапата оформи крайния резултат. Колумбиецът получи отличен извеждащ пас от Фройлер отдясно в наказателното поле и с хубав удар матира Донарума за 0:3.

Цял мач за Милан игра Златан Ибрахимович, но голмайсторът нямаше ден.

След три дни предстои градско дерби между Милан и Интер за Копа Италия, а в Серия А ситуацията е следната - "росонерите" водят с 43 точки, а "нерадзурите" са втори с 41.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
298