Милан взе своето срещу Каляри


FUTBOL-TV

Милан взе своето срещу Каляри

Милан записа успех с 2:0 като гост Каляри в мач от 18-ия кръг на Серия А на "Сардиния Арена". По този начин "росонерите" се завърнаха еднолично на върха в класирането, който до преди този мач споделяше със съгражданите си от Интер.

Иначе и двата гола за "росонерите" отбеляза голямата звезда на тима Златан Ибрахимович. Двубоят започна ударно за гостите от Милано. Ликоянис извърши нарушение срещу Ибрахимович, което доведе до дузпа за тима на Стефано Пиоли. Зад топката застана именно Ибра, който не пропусна да даде аванс на отбора си от бялата точка. Малко преди почивката Калабрия пропусна да се разпише, като изстрелът му се отби в страничния стълб.

Милан вкара второ попадение в 52-ата минута. Златан Ибрахимович получи топката от Калабрия на границата на наказателното поле, напредна и стреля. Попадението му беше проверено и потвърдено с ВАР поради съмнения за засада.

Четвърт час преди края на двубоя Милан остана с 10 души на терена, след като резервата Алексис Салемакарс получи втори жълт картон малко след появата си на терена. До края на мача обаче нов гол така и не падна, макар отборът на Каляри да заигра доста по-добре.

  Сподели
190