Ибра: Чаках този момент четири години


Н. Гавазов

Ибра: Чаках този момент четири години

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович си припомни за инцидент с Марко Матераци по време на първия си престой в Милан.

"Тогава бях в Ювентус и играхме срещу Интер. Матераци ме предизвика, той се държеше като убиец и ме контузи. Това бе Ювентус-Интер през 2006 г. След фаула имах много малко време да напусна терена, а треньорът Фабио Капело каза, че ще ме замени. Аз отговорих: "Не, ще продължа". Исках да се върна на терена, за да отмъстя на Матераци. Ако някой ми направи нещо подобно, няма как да го забравя. Но след две минути болката ми се засили и не можах да продължа. Помолих за смяна, а след това се преместих в Милано ...

В първото дерби на Милан за сезон 2010/11 всички бяха срещу мен. Добре, няма проблем, това ме мотивира. Спечелих дузпа още в началото и кой мислите, че ме фаулира? Матераци. Милан поведе с 1: 0.

През второто полувреме Матрикс (Матераци) се втурна да ме посрещне, но този път реших да го посрещна както трябва и го ударих с прийом от таекуондото, изпращайки го в болницата. Деян Станкович веднага ми се развика защо го направих, а аз му отговорих: "Чаках този момент от четири години. Ето защо". И тогава напуснах терена - каквото посееш, това и ще пожънеш", спомня си Ибрахимович.

Въпросната среща се провежда на 14 ноември и завършва с победа 1:0 за "росонерите". Шведският нападател получава само жълт картон за деянието си и остава до края на мача (Ибра бърка, че е изгонен). Матераци е заменен в 68-та минута от Джонатан Биябияни. Италианецът се завръща на терена след две седмици, записвайки 90 минути срещу Парма. Марко повече не се среща с Ибрахимович, а през юни 2011 година напусна Интер.

  Сподели
285