Милан ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

Милан ще се завърне на победния път

Лече - Милан
Стадион: "Комунале Вия дел Маре", Лече
Дата: 16.01.2011
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Лидерът в Серия А ще се опита да компенсира загубата на точки след онова лудо 4:4 срещу Удинезе в предишния кръг и какъв по-добър шанс от това, да го направи срещу един от аутсайдерите в първенството и отбор, който вече регистрира три загуби у дома си.

Лече завърши годината със загуба от Наполи, но още в първия си мач от новата 2011-та съвсем отчая своите фенове, след като у дома си, в битка със своя пряк конкурент за оставане в групата претърпя загуба с 0:1. Домакинската загуба постави главата на наставника Де Канио на дръвника и вече се очакваше той да бъде уволнен, когато само за 90 минути отбора се преобрази и постигна изненадваща победа с 2:1 срещу един от лидерите и изненадата в първенството Лацио. Направи го не къде да е, а на „Олимпико" в Рим и тази победа изкачи отбора на 18-то място в класирането и в момента само една точка дели хората на Де Канио от спасителния бряг.

Милан продължава да бъде лидер в класирането, но след един хаотичен мач срещу Удинезе допусна разликата с втория Наполи да бъде намалена. На „Сан Сиро" „росонерите" дори губеха в резултата с 1:3, но в крайна сметка Ибрахимович донесе точката с гол в 90-та минута, а публиката стана свидетел на един осемголов трилър. Наставникът на Милан Алегри философски погледна на случилото се и заяви, че отборът му е показал характер и от този мач всички ще си направят изводи за допуснатите грешки.

Ди Канио няма да може да разчита на контузените Джулиато, Регниусен, Офере и Бривио. Под заплаха да бъдат дисквалифицирани заради натрупани картони са Ферарио, Месбах, Ди Микеле, Густаво, Фабиано и Гросмюлер. В атака е по-вероятно да видим Корвия, отколкото Йеда. Много е вероятно авторът на победния гол срещу Лацио Гросмюлер също да започне от пейката. Схема на игра: 4-4-1-1. Вероятен състав: Росати; Донати, Томович, Фабиано, Месбах; Мунари, Бертолачи, Джиакомаци, Пиати; Ди Микеле, Корвия.

Контузените Абиати, Боатенг, Дзамброта, Индзаги и Пирло отпаднаха от групата на Милан за мача. Наказани няма , под заплаха да бъде дисквалифициран за един мач е Пирло. Най-вероятно Касано и Робиньо ще започнат мача от резервната скамейка, а в атака ще видим Пато и Ибрахимович. Схема на игра: 4-3-1-2. Вероятен състав: Амелия; Абате, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Амброзини, Фламини; Зеедорф, Пато, Ибрахимович.

За любителите на статистиката: Лече няма загуба в последните си четири мача като домакин на Милан. „Росонерите" въпреки, че записаха една загуба, навън се представят по-добре отколкото у дома си и вече имат шест победи като гост. Лече е вкарал като домакин толкова голове, колкото и е допуснал.

Очевидно е, че Лече разчита на фактора домакинство в стратегията си относно своето представяне в Серия А. Отборът на Ди Канио е притиснат до стената и знае, че няма къде да отстъпва. От своя страна Милан ще се опита да се завърне на победния си път. Разликата в класите и възможностите на двата тима е очевидна. Всякакъв друг резултат освен победа за Милан ще бъде изненада.

Прогноза за: Лече - Милан 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лече:

05 декември Лече - Дженоа 1:3 (Серия А)
12 декември Лече - Киево 3:2 (Серия А)
19 декември Наполи - Лече 1:0 (Серия А)
06 януари Лече - Бари 0:1 (Серия А)
09 януари Лацио - Лече 1:2 (Серия А)

Милан:

12 декември Болоня - Милан 0:3 (Серия А)
18 декември Милан - Рома 0:1 (Серия А)
02 януари Ал Ахли - Милан 1:2 (Приятелски мач)
06 януари Каляри - Милан 0:1 (Серия А)
09 януари Милан - Удинезе 4:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лече - Милан

27 мача
2 победи за Лече
9 равенства
16 победи за Милан
Голова Разлика: 51:20 за Милан


Коефициенти от bet365:
Лече - 6.50
Равен - 3.80
Милан - 1.53

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
359