Роналдо задмина Пеле при успех на Ювентус (видео)


FUTBOL-TV

Роналдо задмина Пеле при успех на Ювентус (видео)

Ювентус започна отлично 2021-ва с домакинска победа 4:1 над Удинезе, която донякъде потуши негативните емоции от изненадващото поражение с 0:3 от Фиорентина в заключителния двубой за миналата календарна година.

Кристиано Роналдо постигна поредното феноменално постижение в своята кариера, като задмина бразилската легенда Пеле по голове. Португалецът започна годината с две попадения, които оформиха сметката му на 758 в кариерата, което е с един повече от тези на Пеле.

Роналдо вкара тези два гола за успеха на Ювентус над Удинезе с 4:1, като освен това добави и една асистенция.

Друго постижение, което Кристиано направи, е да вкара гол в професионалния футбол в 20-а поредна календарна година. Той за първи път успя да стори това през юли 2002-а, когато също вкара два гола за успеха на родния му Спортинг с 3:0 над Морейрензе.

Резултатът в мача на Юве бе открит именно от Роналдо в 31-ата минута, а преди това гол на Де Паул в 11-ата бе отменен спорно след решение за игра с ръка след намесата на ВАР. 

В 49-ата минута страхотно извеждащо подаване на Кристиано позволи на Киеза да надбяга защитниците и с диагонален ляв шут да отбележи втория си гол в Калчото с "бяло-черната" фланелка, за да направи резултата 2:0.

Кристиано вкара своя гол №758 след 70 минути игра, като заслуга за това попадение имаше Бентанкур, който успя да си спечели топката и да асистира на CR7.

Марвин Зеегелаар се разписа в последните мигове от редовното време, в опит да направи поражението на тима си малко по-приемливо. Крайното 4:1 обаче оформи Дибала, в третата минута от добавеното време.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127