Аталанта размаза Рома и се доближи до топ 4 в Серия А


FUTBOL-TV

Аталанта размаза Рома и се доближи до топ 4 в Серия А

Аталанта победи Рома в интригуващ двубой от 13-ия кръг в Серия А. Бергамаските разгромиха своя опонент с 4:1. Постижението им обаче е забележително, тъй като на полувремето изоставах с 0:1.

Още в 3-ата минута Един Джеко бе оставен непокрит, като имаше време да овладее и да нанесе изстрел, с който откри резултата. 

В деветата минута бомбен изстрел на Леонардо Спинацола от границата на наказателното поле, се отби от страничната греда. До почивката момчетата на Пауло Фонсека бяха изключително стабилни и нямаше никакви индикации, че Аталанта ще пробие добре изградената защита на римските "вълци".

След час игра равенството бе факт. Йосип Иличич даде пас за Дуван Сапата, който от границата на наказателното поле шутира силно и реализира за 1:1 и с помощта на напречната греда. Десет минути след това обратът бе на лице. Йосип Иличич отправи перфектно центриране в наказателното поле, а включилият се в атака Робин Госен заби неспасяемо с галва за 2:1.

120 секунди по-късно, когато груба колективна грешка изведе Луис Муриел сам срещу Миранте. Последва елегантен финт и майсторски гол.

Пет минути преди края на двубоя и самият Иличич ознаменува добрата си игра с гол, след като се разходи из цялата защита на Рома и отбеляза в близкия ъгъл на вратаря за крайното 4:1. 

Победата изкачи Аталанта до седмото място с 21 точки. Рома е четвърти с три пункта повече.

  Сподели
111