Ибра: На 39 почувствах, че трябва да направя повече


Н. Гавазов

Ибра: На 39 почувствах, че трябва да направя повече

39-годишният нападател на Милан Златан Ибрахимович говори за настоящата си философия и влиянието върху съотборниците си.

"Чувствам се добре. Тренирам и винаги искам да работя усилено, това е моята философия. На 39 почувствах, че трябва да направя нещо повече, за да се чувствам по-добре. Пристигането ми в Милан бе съвсем различен тест. Клубът не бе на върха, но все пак се надявах на успех. Преди това всички, които се завърнаха в Милано, не можеха да играят толкова добре, колкото при първото си пребиваване  в клуба.

Разбира се, това бе най-голямото предизвикателство за мен. Казах си: "Ще създам Златан Ибрахимович и ще променя всичко".

Мисля, че сега Милан има достатъчно смелост да мечтае да спечели италианското първенство. Разбира се, има още много време напред, но отборът е гладен за победи и ние искаме повече.

Мисля, че предавам своята харизма и на съотборниците си, винаги искам да тренирам, защото така се чувствам по-добре. Казвам на хората на моята възраст да вярват в себе си и никога да не се предават", заяви Ибрахимович.

През този сезон нападателят участва  в 10 мача на Милан и се отчете с 11 гола и  две асистенции.

  Сподели
380