Анонс на 19-ия кръг в Серия A


А. Павлов

Анонс на 19-ия кръг в Серия A

Вече бе изигран един кръг след края на кратката зимна ваканция в Серия A. Това бе 18-ият рунд, в който Леонардо направи успешен дебют начело на Интер благодарение на победата над Наполи с 3:1. Ювентус пък сензационно бе разбит от Парма с 1:4 насред Торино, докато Милан изтръгна ценни три точки при гостуването си на Каляри и с това затвърди лидерската си позиция в таблицата. Росонерите водят с пет пункта пред втория Лацио и с шест пред третия Наполи.

И тази седмица Наполи участва в централния мач на кръга. Момчетата на Валтер Мадзари приемат Ювентус в един двубой, който има пряко отношение към титлата. Срещите Сампдория - Рома и Катания - Интер също заслужават по-специално внимание.

Самподория - Рома

09.01.2010 г., 13:30 часа
Стадион: "Стадио Комунале Луиджи Ферарис", Генуа
Съдия: Джанлука Роки

Рундът започва с обедния двубой между Самподория и Рома. Този мач обещава да бъде наистина интригуващ. Първата причина за това са, разбира се, високите цели, които гонят двата отбора. Освен това досега римляните не се представят на ниво при своите визити. Това може да се окаже от решаващо значение в утрешната среща, тъй като знаем колко негостоприемен е "Мараси".

Вярно е, че балансът вкъщи на ил Дория не е фантастичен, ала е факт и това, че тимът има само едно поражение от осемте си домакинства.

Нещата не стоят кой знае колко по-зле, когато става дума за гостуванията на ла Самп. Възпитаниците на Доменико Ди Карло имат 10 спечелени точки от девет мача. Като цяло обаче отборът записва доста равенства, цели осем до този момент, което е основната причина за деветото място във временното класиране.

В последния кръг Самподория не можа да вземе и точка, падайки с 3:0 от Палермо. Рома обаче надделя над Катания с 4:2 и излезе на четвърто място във временното подреждане

Този път Ди Карло може да се надява на по-благоприятен резултат и заради привличането на младежа Федерико Македа, който дойде като преотстъпен от Манчестър Юнайтед. С този ход клубът набързо се погрижи да намери заместник на Антонио Касано, отишъл в Милан.

От друга страна, вълците досега не са привлекли нов състезател. Напротив, джалоросите продадоха Жулио Баптища на Малага, а тази съдба навярно чака и Давид Писаро, който е свързван с трансфер в Зенит.

Рома продава някои от своите футболисти, защото изпитва финансови проблеми. В крайна сметка обаче не е напуснала нито една от водещите фигури при столичани, което означава само едно: макар и рисковано, тук може да се търси двойка.

Коефициенти от bet365:

Сампдория - 3.10
Равен - 3.10
Рома - 3.10

Прогноза: Сампдория - Рома 2:3

 

Милан - Удинезе

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Джузепе Меаца", Милано
Съдия: Паоло Валери

Първият срещу осмия във временното класиране. В предходния рунд Милан успя да се поздрави с важна победа срещу Каляри с 0:1. Удинезе също взе три точки, налагайки се над Киево с 2:0. Фаворит в тази среща несъмнено са росонерите, които са един от най-добрите домакини в калчото. Същото важи и за дзебрете, които обаче играят доста по-колебливо далеч от дома. Футболистите на Алберто Гуидолин имат два успеха, един равен и една загуба от досегашните си девет гостувания. Така че надали днес те ще успеят да измъкнат нещо от "Стадио Джузепе Меаца".

Коефициенти от bet365:

Милан - 1.55
Равен - 3.80
Удинезе - 6.50

Прогноза: Милан - Удинезе 2:0

 

Бари - Болоня

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Сан Никола", Бари
Съдия: Кармине Русо

Последният Бари приема Болоня, която пък заема 14-а позиция в таблицата. Домакините се намират на четири точки от спасителния бряг, като 17-ият Чезена има и мач по-малко. Както виждаме, положението при петлетета не е розово. Играчите на Джампиеро Вентура трябва бързо да излязат от тази ситуация, ако искат и догодина да се състезават в елита. За тази цел отборът трябва да почне да побеждава в домакинските си двубои. Мачът с рособлу, които не играят особено силно на чужд терен, е добра възможност за това.

Коефициенти от bet365:

Бари - 2.05
Равен - 3.25
Болоня - 3.75

Прогноза: Бари - Болоня 2:1

 

Катания - Интер

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Анджело Масимино", Катания
Съдия: Антонио Дамато

Срещата с Катания е втората за Леонардо, откакто той застана начело на Интер. След като записа успех в дебюта си, бразилецът ще иска да превърне това в тенденция. Днес нерадзурите гостуват на слоновете, които в последните години се представят силно срещу еврошампиона. Катания показа зъбите си и в срещата с Рома, завършила при резултат 4:2. Състезателите на Марко Джампаоло са 13-и в таблицата, намирайки се на шест от точки от зоната на здрача. Интер пък заема незадоволителното седмо място, като пасивът му спрямо лидера Милан е цели 13 точки. Първенецът обаче има и два двубоя по-малко. Очевидно гостите ще сторят всичко по силите си, за да заличат неубедителните игри, които записаха под ръководството на Рафаел Бенитес. Дори и трудно, Интер ще си тръгне с трите точки от Сицилия.

Коефициенти от bet365:

Катания - 4.20
Равен - 3.25
Интер - 1.90

Прогноза: Катания - Интер 0:1

 

Чезена - Дженоа

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Дино Мануци", Чезена
Съдия: Андреа Джервазони

Чезена е домакин на Дженоа в мач от 19-ия кръг. Кавалучи Марини се намират точно над чертата и една загуба от генуезци ще утежни тяхното положение. Гостите, които тази седмица се разделиха с Лука Тони, са 10-и във временното подреждане. В предния рунд червено-сините завършиха при нулево реми с Лацио, докато Чезена изтръгна ценни три точки от визитата си на пряк конкурент за оцеляване, Бреша. Безспорно генуезци разполагат с повече индивидуална класа, а като добавим и факта, че чезенци не са особено убедителни у дома, то един успех на Дженоа не би изглеждал нелогичен.

Коефициенти от bet365:

Чезена - 3.10
Равен - 3.10
Дженоа - 2.40

Прогноза: Чезена - Дженоа 1:2

 

Киево - Палермо

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Съдия: Себастиано Перуцо

Киево и Палермо са два тима, които се установиха в калчото през последното десетилетие. В момента жълто-сините са на 12-о, а орлите - на 6-о място във временното класиране. По-сериозните финансови възможности, с които разполагат розово-сините, им предоставят шанс за по-предно класиране и участие в евротурнирите. В миналия кръг Киево преклони глава пред Удинезе (2:0). Палермо пък победи Сампдория с класическото 3:0. Сицилианците отпаднаха от Лига Европа и сега са изцяло концентрирани върху изявите си в първенството. Тази седмица те гостуват във Верона, където летящите магарета играят силно. От тази гледна точка равенството се явява най-добрата прогноза, която може да се даде за този двубой.

Коефициенти от bet365:

Киево - 2.50
Равен - 3.20
Палермо - 2.87

Прогноза: Киево - Палермо 2:2

 

Фиорентина - Бреша

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Артемио Франки", Флоренция
Съдия: Паоло Силвио Мацолени

Фиорентина ще гони задължителна победа срещу Бреша, тъй като виолетовите се намират чак на 15-а позиция в таблицата, като ги делят цели 12 точки от зона Шампионска лига. Техният наставник Синиша Михайлович срещна проблеми в старта на кампанията, които по едно време като че ли преминаха. Вярно е, че тимът стабилизира изявите си пред собствени трибуни, ала той все още няма успех далеч от дома, което е неприемливо за отбор от ранга на Фиорентина. В предишния рунд флорентинци записаха пореден незадоволителен резултат като гост - 1:1 с Болоня. Бианкоадзурите пък паднаха с 1:2 от Чезена и влошиха още повече положението си. В момента Бреша е на незавидното 18-о място във временното подреждане.

Ситуацията и в двата лагера не е никак добра и тимът, който има повече футболни аргументи на своя страна, е този на домакините. Сега е времето за виолетовите да трупат победи и да преследват високите цели, които са си поставили.

Коефициенти от bet365:

Фиорентина - 1.53
Равен - 3.80
Бреша - 6.50

Прогноза: Фиорентина - Бреша 3:1

 

Лацио - Лече

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Олимпико", Рим
Съдия: Никола Пиерпаоли

В този рунд Лацио домакинства на опашкаря Лече. Орлите са на второ място във временното класиране, като се намират на пет точки зад водача Милан. Подопечните на Луиджи Де Канио пък са едва 19-и в таблицата. В последния кръг римляните спечелиха точка от визитата си на Дженоа (0:0), докато Лече падна от Бари с 0:1. Пулийците, които не се представят кой знае колко добре у дома, са най-слабият гост в шампионата - една спечелена точка от девет гостуващи мача. От друга страна, след Рома Лацио е вторият най-силен домакин в лигата, което идва да покаже, че всичко друго, освен победа за орлите в тази среща, би било много голяма изненада.

Коефициенти от bet365:

Лацио - 1.36
Равен - 4.60
Лече - 8.50

Прогноза: Лацио - Лече 3:0

 

Парма - Каляри

09.01.2010 г., 16:00 часа
Стадион: "Стадио Енио Тардини", Парма
Съдия: Ренцо Кандусио

Парма - Каляри е последният от следобедните мачове в този рунд, който Futbol - TV ще ви представи. Дуковете заемат 11-о място, а възпитаниците на Роберто Донадони - 16-о място във временното класиране. В предния кръг Парма разнебити Ювентус с 1:4, докато Каляри отстъпи с минималното 0:1 на Милан. Жълто-сините имат леко предимство преди днешния двубой заради фактора домакинство и по-високите възможности, които притежават. Плюс това успехът срещу бианконерите ще внесе още импулс в техните редици. Така че не бихте сбъркали, ако заложите на единица.

Коефициенти от bet365:

Парма - 1.90
Равен - 3.25
Каляри - 4.33

Прогноза: Парма - Каляри 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207