Леонардо започна с победа начело на Интер


Т. Михайлов

Леонардо започна с победа начело на Интер

Новият наставник на Интер Леонардо направи впечатляващ дебют начело на “нерадзурите”, побеждавайки Наполи с 3:1 в дербито на 18-ия кръг на Серия А. Две от попаденията за шампиона отбеляза Тиаго Мота, а едно добави Камбиасо. Микеле Пациенца бе точен за Наполи, който пропусна възможността да излезе на втора позиция във временното класиране.

Мачът започна чудесно за Интер, който поведе още в 3-ата минута. Тиаго Мота вкара хубав гол със силен удар по земя, който не остави шансове на Морган Де Санктис. В 24-ата Наполи малко изненадващо изравни с гол на Пациенция с глава. Той се възпозлва от центриране от корнер. Интер обаче бързо се върна на правия път. Кабиасо вкара с глава, след отлично центриране на Майкон.

В 55-ата минута Тиаго Мота вкара втория си гол в мача. Този път халфът бе точен с глава след центриране от ъглов удар. До края Интер спокойно удържа аванса си и вече е 7-ми на 13 точки от лидера Милан, който е с 2 мача повече. Леонардо пък бе посрещнат много топло на “Джузепе Меаца”, макар да е легенда на градския съперник.

  Сподели
142