Парма се подигра с Ювентус насред Торино (видео)


Н. Гавазов

Парма се подигра с Ювентус насред Торино (видео)

Италианският колос Ювентус претърпя истинска катастрофа при домакинството си на Парма в първия си мач за новата 2011 година. "Бианконерите" бяха буквално разбити с 1:4 от съперника си и то пред собствена публика на стадион "Олимпико" в Торино. Българският нападател на "дуковете" Валери Божинов попадна в групата на гостите за този двубой, но не получи шанс за изява. Въпреки загубата "старата госпожа" ще запази четвъртото си място във временното класиране с актив от 31 точки, докато със спечелените три точки пармалатите успяха да изместят Киево от 10-ата позиция.

Срещата стартира по кошмарен начин за домакините от Ювентус, които останаха с човек по-малко на терена още в 16-ата минута, когато бразилският полузащитник Фелипе Мело получи директен червен картон заради ритник без топка в лицето на противников състезател. Тимът на Парма успя много умело да се възползва от численото си предимство на терена и започна да притиска именития си опонент.

Това даде резултат и напълно закономерно в 41-ата минута гостите съумяха да поведат в резултата чрез Себастиан Джовинко, който се подвизава на "Енио Тардини" като преотстъпен именно от "старата госпожа". Вратарят на "бяло-черните" парира удара на Масимо Гоби, но при последвалата добавка обаче Джовинко не сбърка и опъна мрежата зад Марко Сторари за 0:1.

Само три минути след подновяването на играта отново той огорчи Ювентус, след като с прецизен изстрел от няколко метра препарира за втори път Сторари, давайки аванс от два гола на пармалатите. "Бианконерите" все пак успяха да върнат едно от попаденията в 60-ата минута, като негов автор бе Никола Легроталие. Централният защитник на домакините засече по отличен начин с глава добро центриране от ъглов удар на Алберто Акуилани.

"Дуковете" обаче много бързо охладиха амбициите за пълен обрат в двубоя на Ювентус с трети гол, който дойде само 120 секунди след попадението на Легроталие. Точен за гостите от Парма бе Ернан Креспо от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на Джорджо Киелини. В последната 90-а минута на срещата пък Рафаеле Паладино заби последният пирон в ковчега на Ювентус, разписвайки се за крайното 1:4 в полза на Парма.

По такъв начин Ювентус не успя да намали разликата от лидера Милан и преди изиграването на останалите двубои от кръга продължава да изостават на пет точки от „росонерите". Парма пък се отдалечи още от опасната зона и в момента с 22 точки заема 10-то място в класирането.

Видео: Тук

Ювентус - Парма 1:4

Голмайстори: 0:1 (Джовинко - 41'), 0:2 (Джовинко - 48'), 1:1 (Легроталие - 60'), 1:3 (Креспо - 62'), 1:4 (Паладино -90')

Жълти картони: Жакардо (45'), Палета (58')

Червен картон: Мело (17')

СЪСТАВИ:

Ювентус: Сторари, Гросо, Киелини, Легроталие, Сьоренсен ( 57'-Сисоко), Мело, Акуилани, Красич, Маркизио, Куяларела (6'-Амаури), Дел Пиеро (31'-Пепе)

Парма: Миранте, Жакардо, Палета, Паки, Джемаил, Гоби, Мороне, Джовинко (88'-Калво), Кандрева, Валиани, Креспо (65'- Паладино)

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
107