Съдът може да отмени загубата на Наполи от Ювентус


Н. Гавазов

Съдът може да отмени загубата на Наполи от Ювентус

Председателят на Апелативния съд Марио Санино заяви, че департаментът е в състояние да отмени присъдата за мача от 3-ия кръг на Серия А между Наполи и Ювентус. Напомняме, че дисциплинарната комисия на лигата присъди на Наполи техническо поражение с резултат 3:0  за неявяване на мача, след като отсъди, че Наполи няма достатъчно основания да пропусне срещата. В допълнение към поражението неаполитанци бяха наказани с отнемане на една точка.

"Това ще зависи от нарушенията, които Наполи ще посочи в обжалването. Това е последното ниво на обжалване в системата на спортното правосъдие. Ние не разглеждаме само конкретни нарушения на правилата или грешки в тълкуването.

Този съд съществува от 2014 г. и адвокатите на Наполи знаят как да открият възможни несъответствия. Наказанието с точките също може да бъде отменено, но отново това зависи от посоченото. Има и друг начин за обжалване - Окръжният граждански апелативен съд", заяви Санино.

Местните здравни власти забраниха на неаполитанския отбор да пътува за Торино за мача с Ювентус поради избухването на коронавирус.

  Сподели
126