Милан спаси точка срещу Верона


FUTBOL-TV

Милан спаси точка срещу Верона

Златан Ибрахимович донесе точката на Милан след 2:2 у дома срещу Верона след късно изравнително попадение. Но шведският ветеран можеше да спечели три за "росонерите", ако беше реализирал отсъдената за тях дузпа в средата на второто полувреме.

В 6-ата минута, след един корнер, топката бе центрирана в наказателното поле, където се получи разбъркване. Футболист на гостите стреля с глава, но нацели гредата. Последва добавка на Антонин Барак, който от непосредствена близост нямаше как да пропусне – 0:1.

В 19-ата минута веронци вкараха второ попадение. След изпълнение на пряк свободен удар топката стигна до Дзакани, който я прати във вратата за 0:2.

Милан се върна в мача в 27-ата минута, когато след бърза контраатака топката беше насочена към Франк Кесие, той успя да я насочи към вратата и въпреки опита на Маняни да я спре, тя влетя в мрежата.

В 51-ата минута гол на Чалханоолу бе отменен заради засада. В 65-ата минута Франк Кеси бе фаулиран в наказателното поле и Милан получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Златан Ибрахимович, но голмайсторът на "росонерите“ от началото на сезона бе спрян от Силвестри.

Четвърт час преди края Ибра засече с глава центриране от корнер, но късметът покри Верона, след като топката рикошира в гредата.

В последната минута Милан стигна до изравнителен гол, след като Ибрахимович свали с глава топката към Калабрия, който я прати в мрежата. Играчите на Верона имаха претенции за нарушение на шведа, което се потвърди след преглеждането на ситуацията чрез ВАР. Още следващата минута обаче Милан изравни. След изпълнение на ъглов удар, дошъл след отлично спасяване на Силвестри, Ибрахимович се извиси над всички в наказателното поле и с глава вкара за крайното 2:2.

  Сподели
91