Лацио може да бъде изключен от Серия А


Н. Гавазов

Лацио може да бъде изключен от Серия А

Лацио попадна под разследване на Федерацията на Италия заради неспазване на протокола за борба с Covid-19, това съобщава La Gazzetta dello Sport. Според източника, Чиро Имобиле, Лукас Лейва и Томаш Стракоша, които получиха забрана от УЕФА да пътуват за поредния мач в Шампионска лига, взеха участие в срещата с Торино от националното първенство, в която италианският нападател вкара един от головете в мача. При това играчите все още не бяха получили резултатите от тестовете между мачовете за евротурнирите.

Прокуратурата вече е разпитала президента на клуба Клаудио Лотито и главния лекар на клуба Иво Пулчини, без да чака отговор за резултатите на играчите.

Според източника наказанията, посочени в член 8 от медицинския протокол, се прилагат към клуба в зависимост от тежестта на последствията, а техният диапазон варира от парични глоби до изключване от дивизията.

Тежестта на нарушението се оценява в съответствие със здравния риск за играчи, персонал, съдии и всички участници, изложени на инфекция с COVID-19, както и потвърдено намерение за промяна на хода или резултата от мача.

  Сподели
140