Рома удари Беневенто в мач със седем гола


FUTBOL-TV

Рома удари Беневенто в мач със седем гола

Рома, който е съперник на ЦСКА в групите на Лига Европа, победи с 5:2 новака Беневенто, а в основата на победата бяха Един Джеко и Педро Родригес. Джеко се разписа два пъти за убедителния успех, а испанецът вкара един гол.

Само след 5 минути игра Капрари стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в бранител на Рома и стана неспасяема за Антонио Миранте. "Джалоросите" не се разколебаха от лошото начало и обсадиха вратата на съперника. В 31-ата минута Лоренцо Пелегрини намери непокрития Педро, който възстанови равенството. 

Само четири минути по-късно Рома осъществи пълен обрат. Хенрих Мхитарян намери Един Джеко в наказателното поле и босненският нападател елегантно преодоля Лоренцо Монтипо. В добавеното време на първото полувреме арменецът реализира и трети гол за домакините, но попадението бе отменено заради засада, след намесата на ВАР.

Интригата в мача се завърна, след като в 55-ата Жордан Верету направи груба грешка и сътвори дузпа в ущърб на Рома. Джанлука Лападула първоначално не успя да преодолее Миранте, но не сгреши при добавката за 2:2.

Столичани бързо излязоха от комплицираната ситуация и в 67-ата отново си върнаха лидерската роля. Този път наказателният удар беше в тяхна полза и Верету направи 3:2. 

Последваха силни минути за Рома и в 77-ата минута Хенрих Мхитарян подаде към непокрития Един Джеко, който реализира на празна врата.

Последната дума в мача имаше Карлес Перес, който реализира красиво попадение от границата на наказателното поле.

 

  Сподели
127