Ибрахимович герой за Милан в голямото дерби срещу Интер


FUTBOL-TV

Ибрахимович герой за Милан в голямото дерби срещу Интер

Милан победи Интер с 2:1 в градското дерби от четвъртия кръг на италианската Серия А. По този начин отборът на "росонерите" е едноличен лидер без грешка от началото на сезона. 

Златан Ибрахимович (13, 16) се превърна в герой за "червено-черните“ с два гола още в началото само за три минути, при втория от които му асистира Рафаел Леао. 39-годишният швед реализира по два гола в един мач за 38-и път в италианския елит, изравнявайки рекорда по този показател на легендата Силвио Пиола.

В 11-ата минута "росонерите" получиха право да изпълнят дузпа, след като Александър Коларов препъна в наказателното поле Златан Ибрахимович. Шведът стреля от бялата точка в долния десен ъгъл и последва намеса на Самир Ханданович, но при добавката нападателят не сгреши и откри резултата.

Едва три минути по-късно Милан организира добра контраатака, при която Леао центрира към непокрития Ибрахимович, за когото беше лесно да се разпише за втори път в мача.

След половин час игра Иван Перишич центрира остро в наказателното поле, където Ромелу Лукаку остана непокрит и отблизо реализира и по този начин върна интригата в мача. В добавеното време на първата част Лукаку беше много близо до ново попадение, но след центриране от корнер ударът му с глава мина в близост до вратата.

В началото на втората част удар на Лаутаро мина високо над вратата. В 60-ата Артуро Видал центрира в наказателното поле, а Хакими изскочи от дълбочина и стреля с глава, но топката мина покрай вратата. В 74-ата минута  Интер получи правото да изпълни дузпа, след като Джанлуиджи Донарума фаулира Ромелу Лукаку в наказателното поле и главният съдия Маурицио Мариани посочи за втори път бялата точка в днешния мач. Но след намесата на ВАР отмени решението си, защото преди нарушението при подаването на Кристиан Ериксен, нападателят е бил в положение на засада. В самия край играчите на Интер бяха близо до изравнителния гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

  Сподели
109