Присъдиха техническа загуба на Наполи


Н. Гавазов

Присъдиха техническа загуба на Наполи

Дисциплинарната комисия от Серия А присъди на Наполи техническо поражение с резултат 3:0  за неявяване в мача от 3-ия кръг с Ювентус.

Дисциплинарната комисия постанови, че Наполи няма достатъчно основания да пропусне планираната среща. В допълнение към поражението неаполитанците се наказват с приспадане на една точка.

Припомняме, че главният съдия на мача Ювентус - Наполи Даниеле Довери, завърши срещата 45 минути по-късно от официалното начално време. Футболистите на Наполи не се появиха за мача, така че срещата беше отменена.

Местните здравни власти забраниха на неаполитанския отбор да пътува за мача с Ювентус поради избухването на коронавирус. Наполи не успя да лети до Торино, тъй като отборът нямаше право да се качва на борда на самолета. Преди това играчите на Наполи Елиф Елмас и Петр Зелински бяха заразени с коронавируса.

Серия А заяви, че Наполи не може да докаже невъзможността да играе срещата с Ювентус, поради което мачът не бе отменен.

Така торинският отбор събра 7 точки в три мача и се изкачи на пето място в таблицата на Серия А. Наполи (5) падна на осмо място.

Сега е интересна реакцията на здравните власти на Торино, след като Ювентус обяви, че Кристиано Роналндо, Уестън Маккени и Ламберто Заули се заразиха с коронавирус.

  Сподели
167