Аталанта прегази Лацио (видео)


FUTBOL-TV

Аталанта прегази Лацио (видео)

Аталанта победи с категоричното 4:1 Лацио в дербито от отложените мачове от първия кръг в Серия А. Четвъртфиналистът от миналия сезон на Шампионската лига показа за пореден път, че се намира в отлична форма, която доведе до четири попадения във вратата на Стракоша и общо осем след само два мача този сезон.

След 11 минути игра резултатът беше открит. Робин Госенс се оказа на правилното място в точния момент, след като отбраната на "римските орли“ не се справи с центриране в наказателното поле и халфът на Аталанта отблизо даде аванс на тима си.

"Бергамаските“ не намалиха оборотите и в 32-ата минута се стигна до втори гол във вратата на Томаш Стракоша. След ново центриране в наказателното поле, Ханс Хатебур засече красиво от въздуха за 2:0.

В 41-ата минута бе ред и на Алехандро Гомес да запише името си сред голмайсторите. Капитанът на Аталанта овладя отбита топка и навлезе в наказателното поле, след което финтира защитник и с удар в долния десен ъгъл реализира – 3:0.

След почивката Лацио се активизира и в 57-та Кайседо върна едно попадение след бърза атака, но само четири по-късно отново Гомез беше точен, след като получи в наказателното поле и с много силен изстрел по диагонала намери "паяка" за 4:1.

Така Аталанта се нареди втори зад лидера Наполи, като заедно с тях още Интер, Верона и Милан имат по шест точки след първите два кръга. Лацио пък са с три на 11-то място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174