Дербито Рома - Ювентус остана без победител


FUTBOL-TV

Дербито Рома - Ювентус остана без победител

Рома и Ювентус завършиха наравно при резултат 2:2 на “Олимпико" в дербито от втория кръг на Серия А. Двата отбора очаквано направиха интересен мач, като положения не липсваха и пред двете врати.

Жордан Верету (31, 45+1') и Кристиано Роналдо (44', 69') отбелязаха по две попадения, първите от които бяха от дузпа.

След половин час игра Адриен Рабио игра с ръка в собственото си наказателно поле, за което Рома получи дузпа. Жордан Верету застана зад бялата точка и не сбърка - 1:0.

В края на първата част двата отбора си размениха два бързи гола. Първо Лоренцо Пелегрини блокира пас на Роналдо с ръка в наказателното поле, за което съдията отсъди нова дузпа, този път в полза на Юве. Кристиано прати Миранте в другия ъгъл и изравни - 1:1. Само две минути по-късно домакините организираха скоростна контраатака, при която имаха числено превъзходство. Мхитарян намери откъсналия се Верету, който прати топката покрай Шчесни за втория си гол в мача.

В 62-ата минута положението за Юве се стъжни още повече, след като Рабио получи втори жълт картон за влизане в краката на Мхитарян и така той беше изгонен от игра, с което халфът ще пропусне и дербито с Наполи. В 69-ата обаче CR7 за втори път в мача изравни за своя тим. Този път португалецът се извиси и засече центриране на Данило.

  Сподели
108