Пиоли: Милан играе добре


Н. Гавазов

Пиоли: Милан играе добре

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира победата над Болоня с 2:0 в стартовия мач от сезона в Серия А.

"Когато отборът е в добра психическа форма, тялото и краката се съчетават с ума. Играхме срещу много агресивен противник и мисля, че до втория гол играхме отлично, създавайки положения и пресирайки. Има някои зони, в които трябва да се подобрим, след като поведем в резултата.

Когато отборът добре работи, футболистите повишават качеството на играта си. Златан е истински шампион и го доказва всеки път, когато излезе на терена, дори в тренировките.

Играем с увереност, не се плашим да показваме зъби дори и в ситуации, когато сме под напрежение. Тактиката ни работи добре. В по-голямата си част отборът ни е съставен от млади футболисти, които още не са разгърнали пълния си потенциал. Притежаваме класа, трябва обаче да се научим как да четем правилно отделните ситуации в мача.

Трябва да сме амбициозни, нашите цели са ясни. Искаме да се подобряваме и да се класираме по-напред от миналия сезон, защото шестото място не подхожда на клуб като Милан. Предстои ни мач в Лига Европа срещу корав съперник, който няма загуба от 8 месеца. Трябва да се подготвим и да сме максимално концентрирани", заяви Пиоли.

  Сподели
96