Бонучи: Нашият футбол прилича на този на Алегри


Н. Гавазов

Бонучи: Нашият футбол прилича на този на Алегри

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи обобщи резултатите от дебютната среща на Андреа Пирло на треньорския пост на "бианконерите" със Сампдория (3: 0).

"Видяхме някои нови идеи, предложени от треньора, нов начин за интерпретация на играта, много ентусиазъм със и без притежание. Има голяма разлика в начина, по който атакуваме и поемаме инициативата, опитвайки се да постигнем резултат. Разглеждайки работата от последните седмици и тази игра, мисля, че се подобряваме.

Има разлика, тъй като със Сари се движехме повече в групи, а с Пирло играем повече един на един, което ни дава повече свобода да бъдем агресивни и да играем по-често с топката.

Приемаме всички промени, направени от клуба. Този сезон Пирло стана новият треньор, който промени начина, по който мислим за футбола. Рано е да се каже дали това е правилно или не, но това е различно, с много ясен манталитет на агресивност и нежелание да отстъпваш. Разбира се, имахме същото отношение към играта миналата година, защото без това няма как да спечелите девет поредни титли.

Очевидно нашият футбол сега прилича много повече на Ювентус на Алегри. Пирло има същото влияние върху играта, дори когато играеше, всички знаеха, че можете да му дадете топката и той няма да я загуби. Достатъчно сме възрастни, за да се държим като истински професионалисти. Андреа Пирло вече е наш треньор и ние много уважаваме всички наши треньори, точно както се опитваме да помогнем на всички наши треньори в съблекалнята.

За щастие това е тим, пълен със страхотни хора, които са свикнали да работят с големи шампиони. Това улеснява задачата за всички заинтересовани страни", заяви Бонучи.

  Сподели
87