Албертини: Милан ще се бори за връщане в ШЛ


Н. Гавазов

Албертини: Милан ще се бори за връщане в ШЛ

Бившият халф на Милан Деметрио Албертини сподели мнение за трансферната кампания клуба и не скри задоволството си от привличането на полузащитника Сандро Тонали, който пристигна на "Сан Сиро" под наем от Бреша.

"Доволен съм от случващото се в Милан и оставам оптимист. Трябва обаче да се подхожда внимателно и да не се натоварваме с големи очаквания. Виждам, че в клуба се стараят да дадат ново начало и са решени да изградят боеспособен състав. Радвам се, че ръководството залага на италианското, а привличането на Тонали може да се окаже решаващо.

Когато аз бях в Милан, ние се борихме за титлата и имахме големи мачове в Шампионска Лига. Хубаво е да се дава шанс на италианците, чужденците не винаги са най-доброто решение.

Важно е, че Ибрахимович остана, той е актив, но бих се възползвал от него, за да помогна на друг нападател да расте заедно с него. Бих искал да посъветвам шефовете, феновете и треньора Пиоли да бъдат търпеливи със Сандро (Тонали). Той е прекалено млад, за да падне цялата отговорност върху него, всичко трябва да се случва бавно и в правилния момент. Ако позволят на Тонали да се развие и  момчето покаже пълния си потенциал, той може да изведе Милан до върха. Не ми харесва, че е сравняван с Пирло, нека освободим Сандро от това бреме

Мисля, че Милан има отбор, който ще се бори за връщане в Шампионска лига. Прекалено дълго тя липсваше на Милан, но сега виждам енергия между клуб и отбор, а това е добро начало. Вярвам, че тифозите ще имат един по-успешен сезон от  изминалата кампания", заяви Албертини.

  Сподели
124