Милан - Рома: Точно сега вълците не могат да победят росонерите


Н. Гавазов

Милан - Рома: Точно сега вълците не могат да победят росонерите

Милан - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

В последен мач от Серия А в рамките на тази година, Милан посреща Рома и ще се опита да увеличи разликата си от десет точки спрямо столичани. „Росонерите" уверено се приближиха към символичното „зимен първенец", а разликата от шест точки с втория в класирането Ювентус карат лидера в класирането да се чувства все по-уверено. Основните конкуренти за титлата постоянно губят точки, докато миланци побеждават ли побеждават - в последните си седем мача „росонерите" постигнаха шест победи и завършиха наравно само в една среща. Освен това, хората водени от Алегри отбелязаха в тези мачове 15 гола, а допуснаха само три! В последният кръг срещу Болоня Боатенг, Робиньо и Ибрахимович донесоха победата за Милан с 3:0 над своите домакини, а специалистите побързаха да оприличат шведският нападател с Марко ван Бастен. Очевидно е, че „росонерите" се намират в момента в блестяща форма и е много трудно да бъдат спрени.

Но ето, че в събота вечер на лидера в класирането предстои двубой с отбор, който не е подвластен на никаква логика. Рома през настоящия сезон е способна леко да изпусне преимуществото си в спечелени вече срещи, но също така е в състояние да се преобрази в ситуации, когато всички са на мнение, че тима е обречен. Преди старта на първенството „вълците" бяха считани за един от фаворитите за титлата, но лошият старт на кампанията отдалечи отбора от възможността да се атакува така жадуваната шампионска титла. В момента разликата с Милан е десет точки и това прави спечелването на Скудетото по-скоро хипотетично, отколкото реално. А победата с 1:0 над аутсайдера Бари през уикенда само показва, че хората на Раниери все още не са в нужната форма, в която бяхме свикнали да ги виждаме през миналия сезон.

От групата на Милан за мача отпаднаха поради контузии Пато, Индзаги, Фламини, Одуамади, Тиаго Силва и Дзамброта. Пред опасност от дисквалификация за натрупани жълти картони са Пирло, Амброзини и Ибрахимович. Алегри остава верен на своята тактика 4-3-1-2, която прилагаше още по времето когато бе начело на Каляри. Специално срещу Рома, наставника на „росонерите има само един повод да се замисли: дали да използва Боатенг или Зеедорф. Шансовете на първия са по-големи, особено след срещата в Болоня, където той наистина бе основна движеща сила на своя отбор. По такъв начин вероятният състав ще изглежда така: Абиати; Абате, Неста, Бонера, Антонини; Гатузо, Пирло, Амброзини; Боатенг; Ибрахимович, Робиньо.

Поради контузии, от Рома отпадат Вучинич, Лобонт и Касети. Пред дисквалификация за натрупани картони е Бурдисо. От групата отпаднаха още Греко, Перота, Окака и Баптища. Раниери отдавна налага схемата 4-3-1-2, но след контузията на Вучинич се принуди да заложи на по-консервативната 4-4-2. Големият въпрос за наставника в навечерието на двубоя е кого да използва: Тадей или Тоти. По всичко личи, че най-вероятно срещата ще започне бразилският полузащитник. Вероятен състав: Дони; Сисиньо, Мексес, Бурдисо, Рийзе; Де Роси, Тадей, Бриги, Симпличио, Менес, Бориело.

За любителите на статистиката: Миналата година Милан победи на „Сан Сиро" своя противник с 2:1, но от последните пет гостувания тук, „вълците" имат три победи. „Росонерите" загубиха вече едно домакинство, но пък хората на Раниери имат само една победа извън Рим и записаха четири загуби. Рома допуска във вратата си като гост средно по 1.88 гола, а Милан като домакин вкарва средно по 2.13 гола. 60% от головете на „росонерите" са през първото полувреме, докато 60% от головете на Рома са отбелязани през втората част. Милан никога не е вкарвал гол между 50-та и 60-та минута. Точно в тези минути „вълците" са отбелязали една четвърт от попаденията си в Серия А.

Аргументите в полза на Милан са на първо място фактора домакинство. След това сме длъжни да отбележим, че на терена ще бъдат Ибрахимович и Робиньо, които имат вкарани общо 15 гола. Не на последно място - отсъствието на основния и втория вратар на Рома, както и на Вучинич.

Аргументите в полза на Рома не са много: треньорското преимущество в лицето на Раниери, който обаче е ограничен откъм място за маневриране, поради контузиите в отбора. Последен аргумент, но не толкова съществен е Марко Бориело, който ще се постарае да направи всичко възможно да докаже на бившия си клуб, че несправедливо е бил недооценен.

Отличителна особеност на сезона в Серия А е високата плътност на отборите в турнирната таблица. В момента всеки един отбор може да победи лидерите и ако разсъждаваме от тази позиция, Рома би могла да изненада Милан. От това само би станало първенството по-интересно. Но ако трябва да бъдем справедливи, запалянковците на „росонерите" чакат отдавна титлата и едва ли и футболистите на Милан не съзнават този факт. Най-вероятно Алегри ще успее да мобилизира играчите си. На въпроса: Кой, ако не Рома може да победи Милан, бихме отговорили - да, но не и точно утре.

Прогноза за: Милан - Рома 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

23 ноември Оксер - Милан 0:2 (Шампионска лига)
27 ноември Сампдория - Милан 1:1 (Серия А)
04 декември Милан - Бреша 3:0 (Серия А)
08 декември Милан - Аякс 0:2 (Шампионска лига)
12 декември Болоня - Милан 0:3 (Серия А)

Рома:

23 ноември Рома - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
28 ноември Палермо - Рома 3:1 (Серия А)
04 декември Киево - Рома 2:2 (Серия А)
08 декември Клуж - Рома 1:1 (Шампионска лига)
12 декември Рома - Бари 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Рома

152 мача
69 победи за Милан
45 равенства
38 победи за Рома
Голова Разлика: 222:162 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.83
Равен - 3.40
Рома - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227