Каляри с престижен успех над шампиона


FUTBOL-TV

Каляри с престижен успех над шампиона

Каляри победи с 2:0 новия-стар шампион на Италия Ювентус в мач от 37-ия кръг на Серия А, игран в Сардиня. В герой за домакините се превърна Лука Галиано, който дебютира в калчото като титуляр. Нападателят откри още в началото на срещата, а после асистира на Джовани Симеоне, който оформи крайния резултат.

В 8-ата минута резултатът бе открит. След продължителна атака и серия от подавания Федерико Матиело се оказа най-съобразителен в пеналтерията на Юве, за да открие резултата - 1:0. В 16-ата Кристиано Роналдо прати топката в противниковата врата, но беше вдигнат флагът за засада.

В продължението на първото полувреме Каляри удвои преднината си. След бърза контраатака Галиано подаде към Джовани Симеоне, който овладя на границата на наказателното поле. Футболистът на домакините първоначално се подвоуми дали да стреля, но след това нанесе безпощаден удар в близкия ъгъл, който не остави шансове на Буфон - 2:0.

След почивката Роналдо и компания пропиляха доста положения. Иначе може да се отбележи, че в края на мача Лука Дзанимакия и Дауда Пийтърс влязоха в игра и така дебютираха за "бианконерите" в Серия А. До края обаче Юве така и не стигна поне до почетен гол.

  Сподели
91