Милан разпиля Сампдория на четири


FUTBOL-TV

Милан разпиля Сампдория на четири

Милан постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Сампдория в мач от 37-ия кръг на Серия А. В героя за Милан в мача се превърна Златан Ибрахимович, който заби два гола (4', 58'), по един добавиха Хакан Чалханоглу (52') и Рафаел Леао (90), а почетното попадение за домакините отбеляза Кристофър Аскилдсен (87').

Златан даде аванс на Милан още в 4-ата минута, след като се разписа с глава. Чудесното центриране пък беше дело на Анте Ребич. 

"Росонерите“ стартираха отлично и втората част. В 53-ата минута Златан Ибрахимович свали с глава в наказателното поле, където Хакан Чалханоглу се възползва от грешка на Омар Колей и реализира отблизо. 

Милан направи резултата 3:0 в 58-ата минута, когато Чалханоглу изведе Ибрахимович и той с левия крак реализира. В 78-ата минута Сампдория спечели дузпа, но Гонзало Марони не успя да преодолее Донарума от бялата точка. В края на мача двата отбора си размениха по едно попадение.

 В края генуезци все пак стигнаха до почетното попадение, а негов автор стана Аскилдсен. Дълбоко в добавеното време влезлият като резерва Рафаел Леао оформи крайният резултат. Крилото получи около дъгата на наказателното поле и с изстрел в левия ъгъл реализира.

"Росонерите" вече имат 63 точки и са само на една от Рома и петата позиция. "Вълците" обаче са с мач по-малко. Сампдория продължава да е във втората половина на класирането.

  Сподели
238